Ovakav izborni rezultat daje nam vjetar u leđa

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Luka Perinić u Vrsima pobijedio u prvom krugu lokalnih izbora
Ostvarili smo jednu od najuvjerljivijih pobjeda u Zadarskoj županiji, što potvrđuje naš rad i zalaganje za mještane u proteklom mandatu te nam takav izborni rezultat daje veliki 'vjetar u leđa' za vrijeme koje je pred nama. U Općinskom vijeću, od devet vijećnika, sedam njih je s moje nezavisne liste, što omogućuje potpunu sinergiju te suradnju Vijeća i Općinske uprave koja je ključna u provedbi bitnih projekata za razvoj i daljnji napredak Općine Vrsi, govori Perinić
Toni PERINIĆ
Zadovoljni jer su birači prepoznali njihov program

Načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić, koji je na prošlim lokalnim izborima izborio pobjedu u drugom krugu i postao jedan od najmlađih načelnika u Hrvatskoj, na ovim je lokalnim izborima u prvom krugu pobijedio HDZ-ovu Sandru Vukić. Perinić je dobio izbore sa 78 posto glasova birača dok je Sandra Vukić osvojila 21 posto.

Sinergija vijeća i uprave

Prema službenim podatcima DIP-a, lista grupe birača nositelja Luke Perinića ostvarila je treći najbolji rezultat u prvom krugu lokalnih izbora u Zadarskoj županiji (između 34 jedinice lokalne samouprave), dok je Luka Perinić kao kandidat za Općinskog načelnika ostvario najbolji izborni rezultat (u općinama gdje je postojao protukandidat).

- Ostvarili smo jednu od najuvjerljivijih pobjeda u Zadarskoj županiji, što potvrđuje naš rad i zalaganje za mještane u proteklom mandatu te nam takav izborni rezultat daje veliki 'vjetar u leđa' za vrijeme koje je pred nama. U Općinskom vijeću, od devet vijećnika, sedam njih je s moje nezavisne liste, što omogućuje potpunu sinergiju te suradnju Vijeća i Općinske uprave koja je ključna u provedbi bitnih projekata za razvoj i daljnji napredak Općine Vrsi, kazuje novi-stari načelnik Vrsi.

Kako je rekao u nastavku, birači su još jednom prepoznali kvalitetu programa i dosadašnjeg rada te shodno tome krenuli u smjeru progresivnog razvoja Vrsi i Poljica.

Povećali stipendije, udvostručili prostor vrtića

- Vjerujem kako ćemo u nadolazećem razdoblju u potpunosti opravdati povjerenje svih žitelja Općine Vrsi. U skladu s tim, kampanju smo usmjerili prema djeci i mladima te njihovoj budućnosti na području naše općine. U proteklom mandatu povećali smo naknade za novorođenčad, obnovili smo te udvostručili prostorije dječjeg vrtića koji je i dalje besplatan. Naši osnovnoškolci na početku školske godine dobivaju radne bilježnice te pribor za likovnu i tehničku kulturu. Povećali smo učeničke i studentske stipendije na koje, od akademske 2020./2021. godine, imaju pravo svi studenti bez obzira na prosjek ocjena. I u budućnosti nastavljamo sa svim programima koji će roditeljima olakšati obrazovni proces djece, govori Perinić.

Što se tiče same infrastrukture, najznačajniji projekt s kojim Općina Vrsi uskoro započinje je izgradnja dovodnog cjevovoda Škripača - Dušević mlin - Vrsi.

- Preko osam kilometara novog cjevovoda, osigurat će bolju i kvalitetniju opskrbu vodom, a projekt desetljeća vrijedan preko 14 milijuna kuna realizirat ćemo do kraja mandata. Od ostalih projekata, u nadolazećem razdoblju planiramo gradnju mjesne luke, lokalno važnih prometnih pravaca, novog dječjeg vrtića te školske dvorane koji su neophodni za razvoj i život naše općine, a osobitu pažnju posvetit ćemo osmišljavanju novih projekata s ciljem povećanja kvalitete života osoba treće životne dobi, najavljuje Perinić.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)