Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Braća iz Zagreba i Vinkovčanin pritvoreni, Splićani pušteni

Autor: Suzana Bandić

27.06.2010. 22:00
Braća iz Zagreba i Vinkovčanin pritvoreni, Splićani pušteni


Iza rešetaka, neslužbeno doznajemo, ostala su braća Križanec; Stipo (32) i Željo (42), Zagrepčani s boravištem u Viru, a društvo će im praviti Dražen Bagarić (33), dok su Splićani M.B. (49) i J.V. (36) pušteni
Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Milan Pečina, nakon saslušanja petorke osumnjičene za prijevaru tešku 21 milijun kuna na štetu 65-godišnjeg Mile Liverića iz Vira, u petak je navečer na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva trojici od njih odredio pritvor, dok je dvojicu pustio uz izrečenu mjeru opreza.
Kako su se osumnjičenici u istrazi izjasnili o krivnji za djelo koje im se stavlja na teret te tko je zadržan, a tko pušten, od istražnog suca nismo uspjeli doznati. No prema neslužbenim saznanjima do mjesec dana iza rešetaka Istražnog centra u Zadru ostala su braća Križanec iz Zagreba; Stipo (32) i Željo (42), koji imaju prijavljeno boravište u Viru, a podrijetlom su iz susjedne BiH. Društvo će im praviti njihov vinkovački ortak Dražen Bagarić (33), dok će dvojica Splićana, M.B. (49) i J.V. (36), kraj istrage i podizanje optužnice čekati na slobodi.
Temeljem Livarićeve prijave petorka je uhićena u četvrtak, a nakon dovršene kriminalističke istrage u prostorijama policije uz kaznenu su prijavu prepraćeni istražnom sucu.
Sumnjiči ih se za prijevaru, koju su izveli na način da su u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi od 65-godišnjaka pribavili punomoći za prodaju više čestica zemljišta u njegovom vlasništvu koja se nalaze na Viru. Temeljem punomoći od ukupnih 26.000 četvornih metara zemljišta petorka je 4.000 prodala drugim osobama, a ostatak prepisala na sebe. Punomoć su pribavili Zagrepčani koji su od ranije poznavali Livarića uvjerivši ga u priču da je za kupnju tih zemljišta zainteresiran Bagarićev otac koji, navodno boravi i radi u inozemstvu. Još neko vrijeme Zagrepčani su Livarića uvjeravali kako će kupac s novcem doći, no kad mu ni nakon tri mjeseca nisu isplatili ni lipu, on ih je prijavio policiji.