Braća iz Zagreba i Vinkovčanin pritvoreni, Splićani pušteni

Slika korisnika admin
lisice

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Milan Pečina, nakon saslušanja petorke osumnjičene za prijevaru tešku 21 milijun kuna na štetu 65-godišnjeg Mile Liverića iz Vira, u petak je navečer na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva trojici od njih odredio pritvor, dok je dvojicu pustio uz izrečenu mjeru opreza.

Kako su se osumnjičenici u istrazi izjasnili o krivnji za djelo koje im se stavlja na teret te tko je zadržan, a tko pušten, od istražnog suca nismo uspjeli doznati. No prema neslužbenim saznanjima do mjesec dana iza rešetaka Istražnog centra u Zadru ostala su braća Križanec iz Zagreba; Stipo (32) i Željo (42), koji imaju prijavljeno boravište u Viru, a podrijetlom su iz susjedne BiH. Društvo će im praviti njihov vinkovački ortak Dražen Bagarić (33), dok će dvojica Splićana, M.B. (49) i J.V. (36), kraj istrage i podizanje optužnice čekati na slobodi.

Temeljem Livarićeve prijave petorka je uhićena u četvrtak, a nakon dovršene kriminalističke istrage u prostorijama policije uz kaznenu su prijavu prepraćeni istražnom sucu.

Sumnjiči ih se za prijevaru, koju su izveli na način da su u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi od 65-godišnjaka pribavili punomoći za prodaju više čestica zemljišta u njegovom vlasništvu koja se nalaze na Viru. Temeljem punomoći od ukupnih 26.000 četvornih metara zemljišta petorka je 4.000 prodala drugim osobama, a ostatak prepisala na sebe. Punomoć su pribavili Zagrepčani koji su od ranije poznavali Livarića uvjerivši ga u priču da je za kupnju tih zemljišta zainteresiran Bagarićev otac koji, navodno boravi i radi u inozemstvu. Još neko vrijeme Zagrepčani su Livarića uvjeravali kako će kupac s novcem doći, no kad mu ni nakon tri mjeseca nisu isplatili ni lipu, on ih je prijavio policiji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno