Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krševan: Pronašao sam vratarsku sreću

Autor: Andrija Dešpoja

27.06.2010. 22:00
Krševan: Pronašao sam vratarsku sreću


Pun sam želje i motiva da dokažem kako mogu braniti u hrvatskom prvoligašu – kaže Krševan
Ivanov dvije godine stariji brat Krševan imao je mnogo zamršeniji nogometni put, koji je ga je bacao od jedne sredine do druge, da bi se konačno skrasio u Interu iz Zaprešića gdje očekuje novi dobar početak svoje vratarske karijere. Krševan Santini (23) svojevremeno je bio blizu prve momčadi prvoligaša sa Stanova. No, tada su neki drugi vratari bili u prvom planu.
Kako je uopće Krševan završio među vratnicama. Zašto nije završio kao napadač u stilu brata Ivana je posebna priča.
– Prvo sam počeo trenirati košarku i jednom sam otišao za Ivanom kada je igrao neki turnir u Baškoj Vodi. Okušao sam se i ja, ali sam brzo nakon toga uvidio da me i nije baš volja trčati. Tako sam završio na golu, jer uz Ivana sam jednostavno zavolio nogomet – počinje svoju priču Krševan.
Nakon Zadra, Santini je branio u trećeligašu Velebitu, potom i u drugoligašima Segesti i Moslavini, a svojim je obranama skrenuo pažnju i Dražena Ladića, izbornika mlade reprezentacije koji ga je pozvao u ovu selekciju. Pokušao je Santini i u Napoliju, bio blizu angažmana, ali za igranje u Italiji problem mu je bila radna dozvola. Uslijedio je pokušaj u švicarskoj Bellinzoni i mađarskom Vasasu, da bi posljednju sezonu odradio u drugoligašu Hrvatskom dragovoljcu gdje je bio između vratnica, osim posljednjeg dijela prvenstva koje je na kraju dovelo ponovno ovaj klub do Prve HNL.
– Tražio sam svoju vratarsku sreću na mnogim mjestima, negdje sam branio dosta kao u Velebitu, Moslavini i na početku u H. dragovoljcu, no svake godine kao i ove moja nada ne prestaje tinjati i, ako bude sve u redu, trebao bih postati standardan u Interu.
Znači li to da Matej Delač brzo napušta redove Zaprešićana?
– Svi govore o tome, njegov prelazak u Chelsea je velika stvar kako za njega, tako i za klub i za Hrvatsku. Pretpostavljam da neće ostati u Interu duže od pola sezone, možda i kraće. Tada na scenu stupam ja i pun sam želje i motiva da dokažem kako mogu braniti u hrvatskom prvoligašu.
Prvi dojmovi igračima i klubu iz zagrebačkog predgrađa?
– Sve je odlično. Primljen sam kao da sam tamo cijeli život i vrhunski užitak je raditi i trenirati s njima. Pripreme su u punom jeku, svi se zalažu. Inter će u nadolazećoj sezoni imati jednu vrlo mladu momčad u kojoj su svi željni dokazivanja. Smatram da posjedujemo kvalitetu da se pohrvamo s ostalim konkurentima i da eventualna borba za ostanak neće biti teška prošle sezone.
Ove sezone bismo mogli gledati kako brat ide na brata. Hoće li biti nekog popusta s jedne ili druge strane?
– Bilo bi to zanimljivo za vidjeti, no nema govora o nekoj popustljivosti. Ivan je odličan napadač što je dokazao u ono malo utakmica koliko je odigrao lani, no protiv Intera će teško do zgoditka, pogotovo ako ga bude trebao mene savladati.
 


Željko Pavlović najbolji trener


Prvi treneri su odigrali važnu ulogu?
– Prvi trener je, kao i svim vratarima, bio Jakov Pinčić. Kod njega sam prošao onaj osnovni dio da bih kasnije došao u ruke Nike Matkovića koji je odradio usavršavanje. Ipak, trener koji me se posebno dojmio i dao dosta toga je Željko Pavlović, nekadašnji veliki vratar, a sada trener u Hrvatskom dragovoljcu.




 


Jaka poveznica s obitelji i Bogom


Braća Santini su se prije dvije godine morali suočiti sa smrću oca, Romea Santinija, poznatog zadarskog kantautora. Ta ih je tragedija suočila s prebrzim odrastanjem i brigom o majci i mlađoj sestri Simoni. Povezanost među braćom koja je i pojačana tragičnom smrti oca ujedinila je obitelj Santini koja s vjerom u Boga i nakon svega uzdignute glave korača naprijed.
– Kaže se da ono što te ne ubije te ojača, i na takav način bi opisao sve loše stvari koje su nas u obitelji pogodile. Prije smrti oca ostao sam bez velikog prijatelja Hrvoja Ćustića, a nakon toga sam se morao suočiti sa smrću još jednog bliskog prijatelja tako da u Bogu i bratu, sestri i majci pronalazim snagu za nastaviti s svojim životom. Život se nekad poigrava s nama na najbolniji način, ali s vjerom u bolje sutra može se do toga naposljetku i doći – kaže Krševan.