Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Santini i Stipčević svima za primjer

Autor: Matej Lordanić

27.06.2010. 22:00
Santini i Stipčević svima za primjer

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Na jesen slijedi dodjela Zlatnoga srca koje će za životno djelo primiti igrači, sportski djelatnici, navijači i novinari
Prošlog petka, na Dan državnosti, u klubu Satir bilo je u svečanom raspoloženju, a povod tome je dodjela nagrada Zadarsko srce. Laureati su prema izboru Odbora za dodjelu nagrada nogometaš Zadra Ivan Santini i košarkaš Zadra Rok Stipčević. Inicijator ovoga projekta Mladen Malta, vlasnik darovnoga dućana Malta, u uvodnom govoru je izrazio želju da dodjela ovih nagrada postane tradicionalna. Također, istaknuo je da nakon Srebrnoga srca, koje su dobili Santini i Stipčević, na jesen slijedi dodjela Zlatnoga srca koje će za životno djelo primiti igrači, sportski djelatnici, navijači i novinari. Osim toga, istaknuta je želja o širenju nagrade na još jednu kategoriju, pa bi tako uz nogometaše i košarkaše nagradu ubuduće primali i sportaši iz ostalih sportova.
Kriterij prema kojemu Odbor za dodjelu nagrada bira Srebrno zadarsko srce je borbenost, požrtvovnost, hrabrost, visoka motiviranost te fer i sportski odnos prema protivnicima, navijačima i klubu. Odbor za dodjelu nagrada, kojega sačinjavaju predstavnici glasila, NK Zadar i KK Zadar, predstavnici navijača, Nogometnoga i Košarkaškoga saveza Zadarske županije i Sportske zajednice Zadarske županije, u Santiniju i Stipčeviću je prepoznao gore navedene kvalitete prema kojima su se njih dvojica istaknuli u protekloj sezoni na sportskim borilištima, ali i izvan njih.
Ivan Santini je nagradu primio od začetnika projekta Mladena Malte nakon čega je kratko kazao:
– Zahvaljujem Bogu, suigračima i navijačima, a ova nagrada mi je poticaj da i u sljedećoj sezoni pružim svoj maksimum nastupajući za voljeni klub.
Rok Stipčević, branič momčadi s Višnjika, nagradu je primio od Giuseppea Giergije. Ni Rok nije želio previše duljiti:
– Ponosan sam što sam zaslužio ovu nagradu, najviše zbog toga što se dodjeljuje prvi put. Hvala svima koji su glasovali za mene i u meni prepoznali istinsku ljubav prema košarci i svom klubu.
Na ovoj se svečanosti moglo zamijetiti veliki broj sportaša, sportskih djelatnika, ali i dugogodišnjih navijača nogometaša i košarkaša Zadra koji su željeli uživo svjedočiti dodjeli ovih nagrada. Na kraju valja podržati ovu vrijednu inicijativu koja će, nadamo se, postati tradicionalna, uz želju da se od sljedeće sezone nagrade dijele i za sportaše ostalih sportova.