Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bronca najavila još sjajniju budućnost

27.06.2011. 22:00
Bronca najavila još sjajniju budućnost


Europsko juniorsko prvenstvo koje je od 24. do  26. lipnja održano na jezeru  Goplo u poljskim Kruszwicama veslačima Jadrana Mati  Ledenku i Mili Čakarunu i  njihovom treneru Danijelu  Bajlu donijelo je prvo odličje s  najvećih međunarodnih smotri. Nastupivši u kombiniranom četvercu zajedno s predstavnicima pulske Istre: Patrikom Prnjakom i Ivanom Pitonom Zadrani su osvojili  brončanu medalju. Da to ne  bude jedina sjajna vijest iz Poljske pobrinuo se Jadranov  četverac s kormilarom: Ante  Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić s kormilarom Tonijem Crljenkom,  koji je u finalu zauzeo visoko  četvrto mjesto. Na ovaj su  način uzdanice zadarskog kluba opravdale očekivanja vezana uz nastup na EP-u, ali i  pokazale da je njihov potencijal najbolji zalog budućnosti  veslanja u Krševanovom gradu.  
Četverac bez kormilara natjecanje je počeo eliminacijskom utrkom u kojoj je u svojoj skupini osvojio drugo mjesto i izravan plasman u polufinale. Tijekom prvog nastupa hrvatska je posada bila u  vodstvu veći dio staze, no najbolje vrijeme na kraju su imali  veslači Bjelorusije, bolji u samom finišu.
U polufinalnoj utrci,  održanoj u nedjelju ujutro, ponovno su osvojili drugo mjesto  te tako izborili finale. Završnica je veslana po dosta jakom  kontra vjetru, međutim, loši  vremenski uvjeti nisu omeli  naš četverac u osvajanju sjajnog trećeg mjesta i brončane  medalje zaslužene prolaskom  kroz cilj iza vrlo dobrih posada  Rumunjske i Bjelorusije.
Četverac s kormilarom pola  je sekunde dijelilo do druge  brončane medalje, koju je odnio rumunjski sastav.
– Obje posade su svojim rezultatima na najbolji način  opravdale nastup na Europskom prvenstvu. Nadamo se  da će im ovo biti poticaj za  budućnost i reprizu uspješnog  nastupa na predstojećem  Svjetskom juniorskom prvenstvu u Etonu u Engleskoj –  stoji u klupskom priopćenju.