Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Datum otvaranja novog kazališta “teška” nepoznanica

27.06.2011. 22:00
Datum otvaranja novog kazališta “teška” nepoznanica


Iz Ministarstva su na naš pismeni upit o mogućem datumu rješavanja Šokotine žalbe, u kojem smo između ostalog i posebno naglasili da je riječ o predmetu od izuzetnog javnog interesa te da zadarska javnost s velikim nestrpljenjem očekuje rasplet ove tragikomične sapunice, odgovorili sa suhoparnim: “Žalba je u rješavanju.”


Iako je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prije više od mjesec dana,  točnije 25. svibnja na drugostupanjsko rješavanje zaprimilo žalbu Foruma d.o.o. Zadar, odnosno Živka Šokote,  protiv rješenja Grada Zadra  kojim se, nakon obnove postupka, ostavlja na snazi  građevinska dozvola od 2. listopada 2003. godine, žalba do  jučerašnjeg dana nije riješena.
Kako sada stvari stoje, kao  da u Zagrebu i ne vlada neki  posebni interes ili, ne daj  Bože, žurba oko toga pa se ne  bi začudili da se s rješavanjem  predmeta otegne još najmanje  koji mjesec.
 Naime, iz Ministarstva su  na naš pismeni upit o mogućem datumu rješavanja  Šokotine žalbe, u kojem smo  između ostalog i posebno naglasili da je riječ o predmetu  od izuzetnog javnog interesa  te da zadarska javnost s velikim nestrpljenjem očekuje  rasplet ove tragikomične sapunice, odgovorili sa suhoparnim: “Žalba je u rješavanju.”
Time je još jednom dokazano da se ažurnost i prava  informacija kroz labirinte hrvatske administracije probijaju vrlo teško.