Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Obrovčani bogatiji za jedno srebro i dvije bronce

27.06.2011. 22:00
Obrovčani bogatiji za jedno srebro i dvije bronce


Ekipa UTK-a Faust Vrančić je u kategoriji raketa s trakom S-6-A osvojila drugo mjesto ekipno, a u kategoriji raketa s padobranom S-3-A treće. Od pojedinaca je najuspješniji bio Josip Maričić iz KMT-a Srednje škole Obrovac koji je u kategoriji S-6-A zauzeo treće mjesto i osvojio brončanu medalju


Na skupštini Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza održanoj nedavno u Zagrebu sudjelovali su i delegati UTK Fausta Vrančića iz Obrovca: Mirsija Tokić, Darko Tokić i Mate Biloglav.
Tom je prigodom predsjednik UTK-a Faust Vrančić Darko Tokić otvorio pitanje problema sa Zrakoplovnim savezom Hrvatske:
– Zanima me kada i na koji način Zajednica tehničke kulture namjerava riješiti to što Zrakoplovni savez priječi naše članstvo u savezu. Mi smo time onemogućeni sudjelovati u natjecanjima za Svjetski kup, a ne zaboravimo da smo nekada bili i doprvaci, kao i na domaćem Državnom seniorskom prvenstvu čiju su organizaciju oni preuzeli. A, ipak smo zadnjih pet godina osvojili tri zlatne pojedinačne medalje i tri ekipne, kao i dva ekipna druga mjesta i pojedinačne srebrne i brončane medalje. To su respektabilni rezultati, a sada smo naprosto onemogućeni sudjelovati . U čijem je to interesu, pitao se Tokić.
Predsjednik HARSA-a Bogomir Hren odgovorio je da očekuje da se problem uskoro riješi.
U svečanom dijelu skupštine dodijeljene su diplome prvim instruktorima raketnog modelarstva koji su taj status stekli u neovisnoj Hrvatskoj. Među ostalima Diplome su dobili i Mate Biloglav i Darko Tokić iz UTK Faust Vrančić.
Dan nakon skupštine je u Čehima pokraj Zagreba održano Otvoreno prvenstvo Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež.
Nastupile su i ekipa UTK-a Faust Vrančić u sastavu Mirisa Tokić, Luka Karamarko i Josip Jurjević te ekipa KMT-a Srednje škole Obrovac u sastavu Ante Domagoj Nekić, Pjeter Pecolaj i Josip Marićić
Ekipa UTK-a Faust Vrančić je u kategoriji raketa s trakom S-6-A osvojila drugo mjesto ekipno, a u kategoriji raketa s padobranom S-3-A treće.
Od pojedinaca je najuspješniji bio Josip Maričić iz KMT-a Srednje škole Obrovac koji je u kategoriji S-6-A zauzeo treće mjesto i osvojio brončanu medalju.
Uspješna je bila i Mirisa Tokić koja je u obje kategorije osvojila je četvrta mjesta.
– Ovo je bilo otvorenje sezone, dakle prvo ovogodišnje natjecanje  i s tog aspekta rezultat je dobar. Ali, možemo mi i bolje, komentirao je rezultate “trener” obrovačkih raketaša Mate Biloglav.
Spomenimo i da su na natjecanju u Zagrebu kao suci sudjelovali i članovi UTK-a Faust Vrančić Ivo Božulić i Marko Dobrić-
Inače, UTK Faust Vrančić bit će domaćin Državnog natjecanja u raketnom modelarstvu koje će se od 23. do 25. rujna održati na Žegarskom polju.
– Pozivam sve zainteresirane da dođu pogledati natjecanje i vidjeti sve ljepote i atraktivnosti koje ova tehničko-sportska disciplina krije u sebi, pozvao je Darko Tokić.