Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na krilima Rajske ptice

27.06.2012. 22:00
Na krilima Rajske ptice


Mlada zadarska balerina, 15-godišnja Lucija Šušić, na Festivalu plesa Trešnjevačke plesne scene – TREPS-u, dobila je nagradu za najbolji mladi talent. Lucija iz zadarske baletne udruge “Pirueta”, oduševila je žiri svojom solo točkom Rajska ptica, pokazavši zavidno tehničko znanje u kombinaciji s izuzetnim estetskim dojmom.
Lucija u “Pirueti” pleše više od dvije godine, točnije od otvaranja udruge u ožujku 2010. godine. Prije toga, Lucija se bavila latinoameričkim plesom. Ipak, klasičan i moderan balet koji pleše u “Pirueti”, njezin su sada prvi izbor.
Jasmina Ključanin, trenerica u “Pirueti”, navodi da je Lucijina nagrada veliki uspjeh, osobito ako se uzme u obzir činjenica da je u Hrvatskoj vrlo malo prilika za baletno obrazovanje, odnosno školovanje. Plesna, odnosno baletna akademija u Hrvatskoj ne postoji, no planira se otvaranje plesnog sudija kao odjela pri Akademiji dramske umjetnosti. Tamo bi Lucija u budućnosti voljela nastaviti svoje baletno obrazovanje. No, prije toga, Luciju čekaju još dvije godine treniranja u “Pirueti”, gdje nastavlja razvijati i usvršavati svoje plesno umijeće.