Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rad za pozitivne promjene u poučavanju engleskim jezikom

27.06.2012. 22:00
Rad za pozitivne promjene u poučavanju engleskim jezikom


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana javna obrana doktorske disertacije mr. sc. Katice Balenović. Disertaciju pod naslovom “Kategorija određenosti i neodređenosti u međujeziku hrvatskih osnovnoškolskih učenika engleskoga kao stranoga jezika” Balenović je branila pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Lovorka Zergollern-Miletić, prof. dr. sc. Marta Medved Krajnović i doc. dr. sc. Vlado Sušac.
Doktorska disertacija Katice Balenović ima 181 stranicu, a cilj je rada bio prikazati proces ovladavanja engleskim određenim i neodređenim članom tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, kako bi se rasvijetlili utjecajni čimbenici. Rad se sastoji od dvaju dijelova.
U svojoj ocjeni dr. sc. Lovorka Zergollern-Miletić ističe kako je doktorska disertacija mr. sc. Katice Balenović vrijedan doprinos poučavanju engleskoga jezika u Hrvatskoj. “Prvi je to opsežan rad koji je posvećen ovladavanju engleskim članom u sklopu osnovnoškolske nastave engleskoga jezika. Opsežnim i temeljitim analizama došla je do zaključka koji bi mogli dovesti do pozitivnih promjena u poučavanju engleskoga jezika u Hrvatskoj.”