Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pola stoljeća od mature zadarskih gimnazijalaca

27.06.2017. 22:00
Pola stoljeća od mature zadarskih gimnazijalaca


Nakon što smo 2012. proslavili 45 godina od mature odlučili smo se okupljati ne svake pete već svake godine. Iako život čini svoje, čuvamo prijateljstvo i čvrsto se držimo dogovora, istaknuo Dadić
Maturanti 4.b razreda Opće gimnazije Zadar, današnje Gimnazije Vladimir Nazor, koji su ispit zrelosti položili davne 1967. godine imali su zlatnu proslavu, 50 godina mature.
– Ne mogu virovati da je već prošlo 50 godina, bio je glavni komentar.
Kao što i biva, sa svima i svugdje, i ova generacija je našla bezbroj tema za razgovor i prisjećanje, pokazivali su slike djece, unučadi, praunučadi.
– Ovo je zaista izuzetna prigoda da se ponovno okupimo i obnovimo sjećanja na nezaboravne gimnazijske dane, kazala je Biserka, a složile su se Breda, Nataša, Miranda, Sonja, Vera, Anija, Vesna.
Sastali su se zahvaljujući Mihovilu Dadiću, koji je zadnjih mjeseci stalno bio pri telefonu. Od 34 maturanata odazvalo se njih 19.
– Teško je odoljeti uspomenama na srednjoškolske dane, ma kako daleki bili. Razdoblje je to u kojemu su se stvarala prijateljstva za cijeli život, rađale ljubavi, a sve je bilo prilično bezbrižno, kazao je Dadić.
Kao da se ništa nije promijenilo, kao da nije prošlo čak pola stoljeća. Sve je na okupljalištu na Forumu u trenutku bilo kao nekada.
– Nakon što smo 2012. proslavili 45 godina od mature odlučili smo se okupljati ne svake pete već svake godine. Iako život čini svoje, čuvamo prijateljstvo i čvrsto se držimo dogovora, istaknuo Dadić.
– Koliko su gimnazijalci razrednika Šime Dunatova “jaki” svjedoči podatak da smo kao maturanti u pravilu bili najbolji na prijemnim ispitima, a kasnije i ponajbolji studenti na fakultetima hrvatskih sveučilišta, naglasio je Mile Vukoša.
Frane Torbarina primijetio je kako su uspomene na vrijeme koje su provodili zajedno svima još uvijek vrlo žive, kao i njihova prijateljstva.
Bilo je to tek zagrijavanje za svečanu večeru u ribljem restoranu gdje su slavljenici nastavili druženje.
– ‘Ko ovo može platiti, ni’ko na svitu, istaknuo je bračni par Nekić, Vera i Davor, a potvrdili svi ostali.
Na ovoj proslavi bili su: Mihovil Dadić, Vera i Davor Nekić, Zvonko Čulina, Miranda Škara, Frane Rogoznica, Biserka Uglešić, Vesna Rokov, Nenad Delfin, Anija Matičević, Nataša Mustać, Slobodan Škorić, Ivo Antonina, Velimir Arambašić, Mile Vukoša, Sonja Gregov, Breda Koledić, Pero Konsuo, Radovan Frleta.