Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Poličniku će na sjednice Vijeća kao goste pozivati mladež i studente

27.06.2017. 22:00
U Poličniku će na sjednice Vijeća kao goste pozivati mladež i studente


Želim da mladež i studenti iskoriste sljedeće četiri godine ovog mandata Vijeća i da se educiraju kao parlamentarci Općine Poličnik, poručio je Buljat
Darijo Buljat iz Suhovara, novi je predsjednik Općinskog vijeća Općine Poličnik, dok je Ante Dokoza iz Murvice novi dopredsjednik.
– Za mene je to velika čast, ali i obaveza i odgovornost da nakon 12 godina opet budem predsjednik ovog uvaženog predstavničkog tijela. Vaše povjerenje nastojat ću opravdati velikim i neupitnim angažmanom, kazao je Darijo Buljat, poduzetnik, pošto se zahvalio vijećnicima na iskazanom povjerenju te im čestitao na izboru za vijećnike Općine Poličnik.
U Vijeću je 12 muškaraca i tek jedna žena. HDZ od 13 vijećnika ima čak 10 vijećnika-muškaraca, a njihov koalicijski partner, Reformisti, ženu. Po jednog vijećnika imaju i koalicija MODES – SHZ, te HSP AS. Svečanu prisegu zbog opravdane odsutnosti jedini nije dao Tomislav Milin, vijećnik HDZ-a.
– Vijeće ima važnu ulogu u razvoju općine, definira viziju, ciljeve i prioritete. Ne sumnjam da ću sa stranačkim kolegama, načelnikom i donačelnikom, imati izvrsnu suradnju, naglasio je Buljat.
Pritom je najavio novost u radu Općinskog vijeća, otvorenost prema javnosti, naročito prema mladima i studentima.
– Kao goste na sjednice Vijeća pozvat ćemo mladež i studente, obznanio je Buljat zbog čije je odsutnosti početak sjednice kasnio 15-ak minuta, a Kristina Božić iz Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, predsjedala je do njegovog izbora za predsjednika OV-a.
Buljat je istaknuo kako će općinska administracija uvažiti sve ono oko čega se mladi slože te će im dati prigodu da svoje prijedloge prezentiraju na kolegiju načelnika kako bi neki od njihovih projekata bio ostvaren.
– Pred nama su četiri godine rada, izazova i donošenja važnih odluka s jednom vizijom i veoma jasnim ciljem, a to je daljnji razvoj i napredak naše općine te samim time i poboljšanje uvjeta života naših mještana, istaknuo je Davor Lončar, načelnik s čak 22 godine staža.
Zbog dužnosti saborskog zastupnika Davor Lončar će kao načelnik biti volonter, a donačelnik Petar Bogović, profesionalac.