Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Aleš Pipan ponovno na klupi KK Zadar

28.06.2018. 14:58
Aleš Pipan ponovno na klupi KK Zadar


U KK Zadar potvrdili su službeno novo trenersko ime za narednu sezonu. A to nije Aramis Naglić, nije Zare Markovski, a nisu ni Danijel Jusup ili Veljko Mršić već stari znanac zadarske košarkaške publike, Slovenac Aleš Pipan. Na kraju već podužeg traganja za novim strategom na klupi KK Zadar izbor je pao na 59-godišnjeg slovenskog stručnjaka kojemu će ovo biti drugi put u karijeri da sjeda na uvijek ‘užarenu’ klupu Zadra. U prvom mandatu u sezoni 2011./12. Pipan je sa Zadrom izborio povratak u ABA ligu, a potom je vodio skopski MZT, ljubljansku Olimpiju, da bi posljednje dvije sezone bio na klupi slovenskog prvoligaša Zlatorog iz Laškog. Pipan je bio izbor sportskog direktora Branimira Longina, a njegov povratak dobio je i 'zeleno svjetlo' Nadzornog odbora kluba te je tako Slovenac rodom iz Celja dobio novu priliku na Višnjiku ugovorom potpisanim na jednu sezonu.
– Zadovoljni smo što smo se dogovorili s iskusnim stručnjakom kao što je Pipan. Riječ je u studioznom treneru koji je, uz brojne klubove, vodio i tri nacionalne reprezentacije (Slovenija, Poljska i Makedonija). Ne boji se dati priliku mladim igračima, što je pokazao u Zadru kada je prije sedam sezona vratio momčad u ABA ligu i promovirao neke igrače poput Ante Delaša – rekao je sportski direktor Branimir Longin.
Nakon što je riješeno pitanje trenera, Zadar se okreće slaganju igračkog kadra za novu sezonu.
– Već smo razgovarali o njegovoj viziji prve momčadi te ćemo u dogovoru s trenerom odmah krenuti u razgovore s igračima. Kako s onima iz prošlosezonske momčadi, tako i s onima koji su potencijalna nova pojačanja. Dosta toga bi se moglo znati već u idućih nekoliko dana – dodao je Longin