Brutalni ubojica mladog Britanca na Zrću uhićen u pokušaju ukrcaja na zrakoplov

Slika korisnika valentinam
POKUŠAO POBJEĆI
Zadarska policija javnost je o uhićenju osumnjičenika koje potpisuje Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018. izvjestila oko 11 sati
Dino STANIN/PIXSELL
Policija je jučer napravila očevid
Brutalni ubojica koji je u svega nekoliko trenutaka na plaži Zrće u Novalji nožem na smrt izboo 26-godišnjeg Britanca, a drugog teško ozlijedio, uhićen je na aerodromu Resnik kod Splita jutros oko 9.30 sati u pokušaju ukrcaja na zrakoplov i bjega iz Hrvatske. 
Zadarska policija javnost je o uhićenju osumnjičenika koje potpisuje Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018. izvjestila oko 11 sati. 
- U sklopu kriminalističkog istraživanja ubojstva i pokušaja ubojstva na Zrću, jutros u 09.30 sati, na aerodromu Resnik kod Splita, policijski službenici Postaje granične policije Split-Resnik uhitili su 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelima. Provođenjem kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, policijski službenici su došli do saznanja o mogućem počinitelju, a u daljnjem istraživanju i operativnim radom utvrđen je njegov puni identitet.
Zbog opasnosti od bijega za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i zračne luke, stoji u priopćenju gdje se navodi kako je 25-godišnjak uhićen prilikom izlazne granične kontrole kojoj je pristupio u pokušaju napuštanja RH. On će tijekom dana biti prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja, a potom i pred Županijsko državno odvjetništvo koje rukovodi istragom ovog nemilog događaja nakon čega bi trebao i pred suca istrage zadarskog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.  
Iz PU zadarske ističu kako se kriminalističko istraživanje u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom nastavlja radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja.
Podsjećamo, incident u kojem je jedan 26-godišnji Britanac usmrćen, drugi teško, a treći, 21-godišnjak lakše ozlijeđen, dogodio se u srijedu ispred kluba Kalypso na najpopularnijoj hrvatskoj plaži Zrće oko 5.30 sati. Nadzorne kamere snimile su sukob nakon čega je u policijske prostorije PP Novalja privedeno sedam osoba. Uskoro je identificiran i ubojica za kojim je organizirana intenzivna potraga, a policija je na paškom mostu pregledavala svako vozilo. 
Već u prijepodnevnim satima bilo je poznato kako su se u srijedu pred svitanje sukobile dvije grupe Britanaca, nakon što su se već verbalno sukobili unutar kluba Kapypso, a prema neslužbenim informacijama, oko prevlasti za prodaju opijata. Neslužbeno se doznaje i kako je snimka otkrila da je samo jedan muškarac, jutros uhićeni 25-godišnjak, vrlo spretno rukujući nožem u nekoliko trenutaka zadao više uboda dvojici 26-godišnjaka od kojih je jedan na mjestu preminuo, a drugi je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezen u OB Zadar gdje je nakon pružanja liječničke pomoći i hospitaliziran na JIL-u. Treća žrtva, 21-godišnjak, zbrinut je u HMP Novalja, a potom ispitan u Policijskoj postaji u sklopu istrage tragičnog događaja.
Kako doznajemo u zadarskoj bolnici, 26-godišnjak je stabilan, no i dalje životno ugrožen.
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.1 (9 glasova)