MO RIČINA "Kvart bez nogostupa" želi zaštititi svoje stanovnike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Inzistira na sigurnosti prometnica
Založili smo se najviše u pogledu prometne regulacije i signalizacije u našim ulicama i na prometnicama koje, zbog nedostatka nogostupa i neprilagođene brzine vozača, uzrokuju najveće glavobolje našim mještanima, kazao je Jurčević
Rupa na cesti

Mjesni odbor Ričina u svom je novom sazivu unutar samo  pola godine uspio dočekati završenje nekih starijih projekata, ali i pokrenuti inicijativu za neke nove te cijelo vrijeme biti na službi svojim stanovnicima u vezi zahtjeva prema Gradskoj upravi gradskim poduzećima.

Kako saznajemo u razgovoru s novim predsjednikom MO Ričina, Andrijom Jurčevićem, odmah se krenulo s nekim manjim zahvatima. Tako  je, između ostalog, stavljena rampa za osobe s invaliditetom na zgradu  MO-a. Samim time, osobe s invaliditetom nisu više neposredno diskriminirane kada izlaze ostvariti svoje pravo da ravnopravno sudjeluju na  izborima, naglasio je odmah na početku Jurčević nastavivši nabrajati što  je još sve učinjeno u proteklih 6 mjeseci.

- Založili smo se najviše u pogledu prometne regulacije i signalizacije  u našim ulicama i na prometnicama koje, zbog nedostatka nogostupa i  neprilagođene brzine vozača, uzrokuju najveće glavobolje našim  mještanima. MO Ričina je iskoristio svoju situaciju novog saziva te je  svoja iskustva i poteškoće pretočio u listu ideja kako efikasnije i jednostavnije urediti komunikaciju između MO i pročelnika, te neka druga poboljšanja koja bi olakšala njihovu volontersku službu MO-a, a građanima pružilo bolju uslugu, kazao je Jurčević.

Riješena je i kanalizacija u Ulici Kamila Horvatina, treptajuća signalizacija u Biogradskoj ulici, cijeli niz novih znakova ograničenja brzine od  30 km/h po ulicama bez nogostupa, s napomenom da se novo produženje Ulice Jurja Šižgorića pokazalo kao veliki problem, stoga je MO  Ričina morao Gradu uputiti i zahtjev za postavljanjem uspornika. Unutar ideja koje se još nisu realizirale, a predstavljaju prioritete ovog MO-a  prema Gradu je, kako ističe Jurčević, obilježavanje jedinstvenog nalazišta rimskog akvedukta te izgradnja i uređenje Trga Damira Zdrilića ispred zgrade MO Ričina.

- Unutar nastojanja da se taj dio našeg kvarta učini zajedničkim prostorom, na Dan planeta Zemlje skupina mještana ukrasila je jedan od vrtova cvijećem s izdašnom donacijom u sadnicama. Trenutno se ulažu iznimni napori kako bi ovo ljeto, s izrazito malim sredstvima koje imamo  na raspolaganju, MO Ričina na neki način počastio i okupio svoje  mještane, kazao je Jurčević dodajući kako će se, u svrhu veće socijalizacije mještana Ričina, održati svečano otvaranje boćališta za sezonu  2019/2020 u nadi da će ulaganje u infrastrukturu sportskih igrališta dati  rezultate te da će MO Ričina svojim talentima pridonijeti svijetu  boćanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno