Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vizija mu je digitalno usavršena škola s pozitivnim ozračjem

28.06.2021. 09:45


Ante Barać, 39-godišnji vjeroučitelj, novi je ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića na zadarskom Poluotoku.
Barać, koji je rođen u Zadru, nakon završene Nadbiskupske klasične gimnazije, upisuje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Radio je u nekoliko osnovnih škola, a u OŠ Petra Preradovića kao vjeroučitelj radi od 2011. godine. Osim u matičnoj školi, radi i u Područnim školama Kožino te Petrčane. Upitali smo ga o njegovoj viziji škole i planovima za budućnost.
– Školu doživljavam kao okruženje u kojem se svi članovi trebaju osjećati sigurno, motivirano i odgovorno kako bi u sinergiji postizali što bolje rezultate i ostvarivali ciljeve te tako dosegnuli svoj najbolji mogući potencijal. Kao ravnatelj trudit ću se biti prvi među jednakima, otvoren za svaki oblik suradnje koji donosi dobro učiteljima, učenicima, roditeljima i svima koji imaju doticaja sa školom, ističe Barać i kaže kako je biti ravnatelj veliki izazov koji podrazumijeva veliku odgovornost, aktivnost te vlastiti angažman.
– Osnovna škola Petra Preradovića treba biti mjesto u kojem će se ugodno učiti i raditi i u kojem svi sudionici odgojno – obrazovnog procesa nastoje stvoriti i održati pozitivno školsko ozračje kroz međusobno uvažavanje i poštivanje. Potaknuta uvjetima rada u pandemijskoj krizi, moja vizija je da škola mora postati digitalno usavršena kako bi korištenjem naprednih tehnologija u učenju i poučavanju unaprijedili načine stjecanja i primjene novih znanja i vještina, ističe Barać i zaključuje kako glavni cilj u obrazovanju treba biti učenik koji će steći takvo znanje, vještine i kompetencije kako bi mu daljnje školovanje bilo olakšano, kako bi jednoga dana bio prepoznat u gospodarskom okruženju kao kvalitetan i odgovoran radnik s ciljem ostanka u Republici Hrvatskoj.