Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

U drugom roku 430 slobodnih mjesta

Autor: Z L

27.07.2009. 22:00
U drugom roku 430 slobodnih mjesta

Foto: Adam VIDAS



Najviše slobodnih mjesta, uglavnom uz plaćanje, ostalo je za informacijske znanosti-knjižničarstvo (31), povijest (29) i povijest umjetnosti (17).
U prvom upisnom roku na Sveučilištu u Zadru, na ponuđenih 29 redovnih i 6 izvanrednih studija, popunjena su ukupno 1092 mjesta. Sveučilište u Zadru jučer je objavilo natječaj za upis u prvu godinu jednopredmetnih i dvopredmetnih preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranog jednopredmetnog preddiplomskog sveučilišnog studija i jednopredmetnih stručnih studija na Sveučilištu u Zadru u drugom (rujanskom) razredbenom roku u akad. god. 2009./10. Najviše slobodnih mjesta, uglavnom uz plaćanje, ostalo je za informacijske znanosti-knjižničarstvo (31), povijest (29) i povijest umjetnosti (17).
Od ukupno 430 slobodnih mjesta na redovnim i izvanrednim studijima, uz punu subvenciju MZOŠ-a mjesta je ostalo na sljedećim redovnim studijima: informacijske znanosti-knjižničarstvo, filozofija, francuski jezik i književnost, grčki jezik i književnost, latinski jezik i rimska književnost, njemački jezik i književnost, španjolski jezik i književnost te talijanski jezik; smjer prevoditeljski.
Redovni studiji na kojima je ostalo mjesta uz plaćanje su: arheologija, brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa, informacijske znanosti-knjižničarstvo, povijest, povijest umjetnosti, etnologija i antropologija, filozofija, francuski jezik i književnost, geografija (nastavnički smjer), grčki jezik i književnost, latinski jezik i rimska književnost, njemački jezik i književnost, sociologija, španjolski jezik i književnost, talijanski jezik i književnost, talijanski jezik; smjer: prevoditeljski.