Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivan Mikulić prvo pojačanje Borik-Puntamike

27.07.2010. 22:00
Ivan Mikulić prvo pojačanje Borik-Puntamike


Ne bi htjeli raditi “račun bez krčmara” prije nego započnemo s pripremama. Na svemu tome svoj dio posla obavlja Uprava kluba, a jedino što je sigurno je to da je u naše redove pristigao Ivan Mikulić koji je inače igrač KK Zadra – kazao je Plantak


Iako prvenstvo u A-1 ligi starta tek za tri mjeseca, tamo u drugoj polovici listopada, u Borik-Puntamici se polako počinju stvarati obrisi rostera za nadolazeću sezonu. Normalno, kako to obično biva u razdoblju prije početka priprema, svi komentari na tu temu s ljudima iz kluba su oni u rukavicama, ali iz riječi trenera Nevena Plantaka dalo se naslutiti da će biti promjena u odnosu na lani barem što se igračke ruže tiče. Na točnije informacije trebat će pričekati prvu prozivku koja je zakazana 2. kolovoza, a mnogo tih promjena bit će vezano za relaciju Zadar – Borik-Puntamika. Promjena bi moglo biti u samoj fluktuaciji igrača, pa ne bi bilo  čudno da bude i dvosmjerna (jer se šuška moguć odlazak na probu kod Jusupa ponajboljeg dvojca Puntamičana, Mrve i Ivanova). Zato strateg Puntamičana nije potvrdio, ali ni demantirao ove navode što bi trebalo biti dovoljno da se zaključi kako će, nakon dobre lanjske, ovoogodišnja suradnja između ova dva zadarska kluba postati još sadržajnija.
– Suradnja između Borik-Puntamike je nešto što svi u klubu pozdravljamo i nadamo se daće se sve odvijati na pravi način kao i lani. Mi smo imali u prošloj sezoni Olivarija i Čakaruna koji su na zadovoljstvo nas i KK Zadra imali svoje mjesto u našoj momčadi te sigurno prosperirali od svega toga. Pred nadolazeću sezonu ponovno smo u pregovorima s Višnjikom i slutimo da će se naći idealna rješenja za oba kluba. Postoji mogućnost da ta suradnja ove sezone krene u oba smjera i takve stvari su za pozdraviti. Za sada na tu temu ne želimo ništa konkretno kazati iz razloga što još ništa nije konkretizirano, a ne bi htjeli raditi “račun bez krčmara” prije nego započnemo s pripremama. Na svemu tome svoj dio posla obavlja Uprava kluba, a jedino što je sigurno je to da je u naše redove pristigao Ivan Mikulić koji je inače igrač KK Zadra, a prošlu sezonu je odradio u Pet bunara. On će nam pokriti više tu poziciju na dvici tj. šutersku poziciju iako može pomoći i na mjestu razigravača.
 Osim problema sa sastavljanjem rostera, glavobolje su donijele i novi propisi HKS-a po kojem je za ovu sezone i u A-1 ligi (lani je taj pilot projekt promoviran u A-2 ligama) dekretom propisano pravilo o najmanje jednom mladom igraču (19 godina i mlađi) u petorci tijekom svih 40 minuta utakmice.
– Moj komentar na sve to je da nemam komentara. Bolje da ništa ne govorim na tu temu, jer bih mogao reći nešto što ne bih smio. Samo ću istaknuti kako će to pravilo donijeti velike promjene koje sigurno umnogome otežavaju trenerski posao pripremanja momčadi i vođenja same utakmice, a koliko će sve to biti korisno za te mlade igrače vrijeme će pokazati. Mislim da nije pošteno da se onemogućilo trenerima da u utakmici u svakom trenutku mogu računati na svoje najbolje igrače – kazat će Plantak koji unatoč očitom neslaganju s ovom novom direktivom iz smjera krovne hrvatske košarkaške organizacije ima spremno rješenje u ob(liku) šestorice mladaca koji će biti registrirani za novu sezonu od čega će sigurno trojica biti u prvih 12.
 – Inače je u Borik-Puntamici svoje mjesto u rosteru uvijek nalazila nekolicina takvih igrača, a za ovu sezonu smo proširili taj popis zbog navedenog novog pravila. Pa će tako uz novopridošlog Mikulića, te poznate Mrkića i Marina svoje mjesto u sastavu dobiti Grabovac, Plantak i Krešan. Normalno, neće sva šestorica moći biti u zapisniku za pojedinu utakmicu, no po potrebi će se kombinirati trojica. Ne smijemo riskirati i dopustiti da nam se dogodi eventualno situacija u kojoj bi netko od njih dobio pet osobnih ili se ozlijedio, jer u nedostatku takvih igrača na utakmici bili bi prisiljeni igrati s četiri protiv pet što bi bilo tragikomično. Zato smo ovu sezonu prisiljeni registrirati čak šestoricu tzv. poletaraca – zaključio je Plantak.


 RADNI KOLOVOZ




Početak priprema je zakazan za početak kolovoza.
– Točnije 2. kolovoza je zakazana prozivka i taj uvodni dio će trajati do 9. kolovoza nakon kojeg ćemo pristupiti dvotjednom bazičnom dijelu. Taj dio priprema mislimo fokusirati na fizički dio, ali uz to će se gro treninga odvijati s loptom. Uvježbavat će se brzina i taktika, a nakon toga će slijediti onaj dio u kojem mislimo odraditi dosta tih pripremnih utakmica te tako brusiti formu pred nadolazeće prvenstvo.