Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Le levant” dovezao 60-ak turista

27.07.2010. 22:00
“Le levant” dovezao 60-ak turista


Ovim brodom je stiglo 60-ak turista, većinom Austrijanaca i Francuza, ali bilo je među njima i turista iz više drugih europskih zemalja. “Le levant” isto kao i “Le ponant” koji u Zadar stiže idućega tjedna i to samo jednom u ovoj sezoni, pripada turističkoj kompaniji iz Marseillea


Jučer ujutro u 7 sati u zadarsku se luku privezao francuski kruzer “Le levant”, kojemu je to bio i prvi ovogodišnji dolazak u Zadar. To je jedan od manjih, ali izgledom vrlo zamjetljivih kruzera, pa je s obzirom na svoju dužinu od stotinjak metara (102) mogao pristati unutar luke, točno ispred Lučke kapetanije. Ovim brodom je stiglo 60-ak turista, većinom Austrijanaca i Francuza, ali bilo je među njima i turista iz više drugih europskih zemalja. “Le levant” isto kao i “Le ponant” koji u Zadar stiže idućega tjedna i to samo jednom u ovoj sezoni, pripada turističkoj kompaniji iz Marseillea, a oba plove pod zastavom pogodnosti, Francuske Polinezije. “Le levant” će u Zadar doći još dva puta, 3. kolovoza, istoga dana kada i “Le ponant”, te još i 10. kolovoza. Taj kruzer ovoga ljeta plovi Jadranom i na putu iz Splita u Rab pristaje u Zadru tek na nekoliko sati. Ovaj drugi, pak će u Zadar doći iz Venecije, a otplovit će za Split.
Zanimljivo je da je ovaj srpanj donio u Zadar tek šest pristajanja kruzera koje zastupa naša vodeća agencija Jadroagent te još jedno pristajanje u organizaciji Tankerkomerca. Kolovoz donosi tek nešto više kruzera, a ostali mjeseci sve manje. Točnije, u osmom ćemo mjesecu preko Jadroagenta imati samo osam pristajanja, a preko Tankerkomerca četiri, dva u Zadru i dva u Salima.