Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prečanima općina sufinancira parking, drugima puna cijena

27.07.2010. 22:00
Prečanima općina sufinancira parking, drugima puna cijena


Kao što je Općina Preko subvencionirala mještane koji rade u Zadru, tako bi mogle učiniti i ostale općine na otocima Pašmanu i Ugljanu, kaže načelnik Jerolimov


Mještani Dobropoljane žale se da stanovnici otoka Pašmana nemaju pravo na subvenciju, kao što to imaju mještani općine Preko za parkiranje na novoizgrađenom parkiralištu u trajektnoj luci Preko. Nadalje u pismu stoji da je cijena sata parkiranja 4 kune.
Stanovnici otoka Pašmana koji svakodnevno odlaze na posao u Zadar te mjesečnu kartu za parkiranje svog automobila moraju platiti 240 kuna imaju veliki izdatak. Stanovnici koji žive na području općine Preko imaju pravo na subvenciju u iznosu od 100 kuna, što bi značilo da mjesečnu kartu plaćaju 140 kuna, a ne kao ostali otočani 240. Stanovnici otoka Pašmana smatraju da su na ovaj način diskriminirani korištenjem objekta jer je parkiralište ipak izgrađeno novcem građana Republike Hrvatske.
Načelnik Općine Preko Ante Jerolimov kazao je da za sve stanovnike, bez obzira na kojem otoku žive, vrijedi ista cijena.
– Općina sa 100 kuna subvencionira samo one stanovnike koji rade u Zadru, a imaju boravište na području općine Preko. Na ovaj način izašli smo u susret stanovnicima općine koji svakodnevno po nekoliko sati, dok su na svojim radnim mjestima, ostavljaju automobile na parkiralištu u Preku. Ovu subvenciju odobrili smo za tridesetak osoba koje žive na području općine, kazao je Jerolimov.
Za mjesečnu kartu od 240 kuna, vlasnicima automobila omogućen je parking pod videonadzorom, a uz to postoji i čuvar. Prije nego je parkiralište izgrađeno i uređeno, mjesečna karta je iznosila 80 kuna. Jerolimov kaže da su otočani toliki iznos trošili na pranje automobila jer je parking bio na makadamu.
– Kao što je Općina Preko subvencionirala mještane koji rade u Zadru, tako bi mogle učiniti i ostale općine na otocima Pašmanu i Ugljanu, navodi načelnik.