Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Promjene u Raštanima

27.07.2010. 22:00
Promjene u Raštanima


Iako su pripreme trećeligaša Raštana u punom jeku, već desetak dana u svlačionici seniorske momčadi su također svakodnevne igračke promjene. U odnosu na prošlu sezonu dosta igrača napustilo je prošlogodišnje viceprvake 3. HNL – jug, ali ih je zato još više i pristiglo, bilo kao prinove ili nogometaši na probi kod trenerskog dvojca Leopold Burčul – Elvis Katuša.
Tako su ovoga ljeta Raštane napustili: Marko Gospić, napadač, Niko Peraić, desni bočni i Šime Gregov, vezni (svi u prvoligašu Zadru), Hrvoje Grgurović, vezni i Ante Gospić Bajlo, vezni (možda se vrati u matični Hajduk iz Pridrage) i Luka Zrilić, napadač (odlazi na studije u Zagreb), dok iskusni stoper Marko Rogić još ne trenira zbog neriješenog statusa.
Za sada su u redove Raštana pristigli: Šime Maruna, desni bočni (iz Zadra), Roko Mišlov i Marko Rašo, oba vezni (iz biogradskog Primorca), Marin Kurtin, vezni (iz benkovačkog Velebita), Antonio Tičak, vezni (iz Novalje), Pave Mikulić, napadač (iz Gorice), a tu su i juniori priključeni seniorima Karlo Jurjević, vratar, te Luka Jovančević, napadač. Osim spomenutih već registriranih “pojačanja” na probi su: Mate Čulina, 18-godišnji bivši igrač Hajduka (Pridraga) te junior Rijeke i Pomorca (Kostrena), inače vezni igrač, Šime Fantov, 21-godišnji bivši junior Zadra, Rijeke, Lokomotive te polušpic Dragovoljac (Poličnik), a u prošloj sezoni član drugoligaša Segete (Sisak).
Prema riječima trenera Leopolda Burčula, očekuje se odlazak još jednog kvalitetnog napadača čime bi se zaokružio igrački fond najvećih kandidata za osvajanje 1. mjesta u idućem prvenstvu trećeligaša juga Dalmacije.


 JOSIP I IVAN ČULINA U PRIDRAŠKOM HAJDUKU


Nakon što je 20-godišnji Antonio Mušura, vezni, već napustio pridraškog Hajduka, a mladi nadareni 18-godišnji vezni Denis Remšak već trenira s momčadi trećeligaša Velebita u Benkovcu i najvjerojatnije napušta Pridražane, trener Jure Čulina je prisiljen pomlađivati momčad. Tako su prvoj momčadi Hajduka priključeni: Josip Čulina, 18-godišnji napadač, koji je nakon godine dana stanke zaigrao protiv Raštana i postigao jedini pogodak za Pridražane, te Ivan Čulina, 17-godišnji lijevi bočni, koji je prošao školu nogometa u prvoligašu Zadru te prošlu sezonu igrao za juniore Hajduka, a protiv Raštana debitirao za prvu momčad Hajduka.




 


 ZDRILIĆ POMOĆNIK DEMI


Kako nam je potvrdio dopredsjednik kluba Branko Zdrilić Uprava četvrtoligaša Dragovoljca iz Poličnika pojačala je stručni stožer odlukom da se za prvog pomoćnika treneru seniora Šimi Demi (koji posjeduje profil A licenciju) postavi Veselin Vjeko Zdrilić. Naime, ovaj nekadašnji igrač Poličanaca upravo završava školovanje u Zagrebu za stjecanje trenerske B licencije i dobro će doći kao pomoć treneru Šimi Demi, koj je u prošlom prvenstvu 4. HNL – jug sam vodio prvu momčad. Dragovoljac nije postigao očekivane rezultate, jer su i pored širokog kadra igrača osvojili tek 4. mjesto, što ne odgovara ambicijama ovoga ne tako davno nogometnog trećeligaša. (A. J.)