Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Punta pobjednik promotivnog turnira u odbojci na pijesku

27.07.2010. 22:00
Punta pobjednik promotivnog turnira u odbojci na pijesku


U organizaciji KOP Arbanasi u subotu je na plaži Kolovare održan cjelodnevni promotivni turnir odbojke na pijesku za žene. Novoizgrađeno igralište za sportove na pijesku ugostilo je 12 ekipa iz nekoliko državnih središta, a uz hrvatske igračice, nastupile su i odbojkašice iz Kikinde koje trenutačno ljetuju u Zadru.
– Zamisao da turnir traje tijekom čitavog dana i omogući svim posjetiteljima Kolovara da uživaju u atraktivnim potezima najboljih hrvatskih ekipa, u potpunosti je uspjela. Posebno zadovoljstvo predstavlja nam činjenica da je za pobjednički par nastupala Bruna Bugarija, dugogodišnja igračica KOP i OK Arbanasi koja je boje ovih klubova branila pune četiri godine, a kontinuitet dobrih igara nastavila je i kao članica prvoligaša Azene – istaknuo je Karlo Lisica, predsjednik KOP Arbanasi.
Nakon niza atraktivnih i neizvjesnih utakmica u polufinale su se plasirali Split (Monika Bakota i Ivana Vukasović) i Punta (Bruna Bugarija i Marija Pehar – odbojkašice Volksbank Azene iz Velike Gorice), dok su drugi par činile Purgerice (Katarina Kalapac i Lana Brdar – HAOK Mladost) i Ptičice (Marijeta Mudrovčić iz OK Zagreb i Julija Kaleb).
U finalnom susretu Punta je 21:16 nadigrala Purgerice te uz titulu najbolje ekipe ponijela i sponzorsku nagradu tvrtke Slad.
 – Već ovu subotu na redu su muškarci. Sudeći prema interesu koji je iskazan kroz protekli tjedan, na turnir će doći najbolji parovi iz cijele Hrvatske. Stoga, očekujemo da će se završnica vjerojatno igrati u nedjelju. Konačnu odluku donijet ćemo u četvrtak kada će i prijave biti službeno okončane – dodao je Lisica.


 REZULTATI


Polufinale: Punta – Split 21:14, Purgerice – Ptičice 21:11.
Za treće mjesto: Ptičice – Split 21:14
Finale: Punta – Purgerice 21:16




 POREDAK


1. Punta (Bruna Bugarija i Marija Pehar)
2. Purgerice (Lana Brdar i Kristina Kalapac)
3. Ptičice (Julija Kaleb i Marijeta Mudrovčić)
4. Split (Ivana Vukasović i Monika Bakota)
5. Hendikep (Nataša Draganja i Antonija Marinović)
6. Haruki (Tamara Vrkić i Darija Ugarković)
7. Kikinda (Maja i Tamara Krnausić)
8. Massa (Sanda Kamenjarin i Maja Bakotin)
9. Arbanasi Kids (Lori Nikpalj i Katarina Kalmeta)
10. Gazele (Andrea Sorić i Ivka Frleta)
11. DM (Dolores Vučetić i Matea Perica)
12. Gugu – Gaga (Andrea Mandić i Kristina Vedrić)