Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U SDP-u prikupljeno 12 doza krvi

27.07.2010. 22:00
U SDP-u prikupljeno 12 doza krvi


Jučerašnjim darivanjem skupljeno je 12 doza krvi, ipak osjetno manje nego prijašnja dva puta kada su skupljene 22, odnosno 33 doze. Predsjednik Foruma mladih SDP-a Jure Zubčić komentira da će ovaj broj doza, iako manji nego dosad, bez sumnje biti koristan Odjelu transfuzije


Forum mladih SDP-a Zadarske županije jučer je u svojim prostorijama organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi projekt je Foruma mladih SDP-a u suradnji s Crvenim križem. Ovaj humanitarni čin odvija se treći put u dvije godine. Naime, mladi esdepeovci u jednogodišnjem razdoblju organiziraju darivanje krvi jedanput u zimskim, a jedanput u ljetnim mjesecima.
Jučerašnjim darivanjem skupljeno je 12 doza krvi, ipak osjetno manje nego prijašnja dva puta kada su skupljene 22, odnosno 33 doze. Predsjednik Foruma mladih SDP-a Jure Zubčić komentira da će ovaj broj doza, iako manji nego dosad, bez sumnje biti koristan odjelu transfuziologije posebice u ovo doba godine.
Darivatelji su bili mahom mlađi ljudi, ne samo iz redova stranke već i stranački nepovezani koji su htjeli sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji.
Zubčić komentira da su mobilizirali i nove darivatelje.
Jedan od darivatelja krvi, Ivan Čepić, odazvao se ovom činu već drugi put i napominje kako bi se uvijek odazvao na ovakvu akciju.
– Drago mi je da neki način mogu pomoći onima kojima je to potrebno. Donirati krv nije ništa veliko, ali to postaje kada se nekome pomogne.