Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Večer folklora “Biograde, ti kraljevski grade”

27.07.2010. 22:00
Večer folklora “Biograde, ti kraljevski grade”


Na ovogodišnju smotru pozvali smo u goste kulturno-umjetnička društva i udruge s područja šire dalmatinske regije, a koja su uz domaćine u cjelovečernjem programu imala prilike predstaviti kulturnu baštinu kraja iz kojeg dolaze, kazala je Nives Čotrić, predsjednica domaćeg KUD-a “Kralj Tomislav”


Tradicionalna večer folklora koju biogradski KUD “Kralj Tomislav” pod nazivom “Biograde, ti kraljevski grade”, organizira već niz godina zaredom, uspješno je održana i po šesti put.
– Na ovogodišnju smotru pozvali smo u goste kulturno-umjetnička društva i udruge s područja šire dalmatinske regije, a koja su uz domaćine u cjelovečernjem programu imala prilike predstaviti kulturnu baštinu kraja iz koga dolaze, kazala je Nives Čotrić, predsjednica domaćeg KUD-a.
A kroz pjesmu, ples i običaje, u živopisnim nošnjama svoga mjesta na pozornici ispred zgrade Gradske uprave prodefilirala su kulturno-umjetnička društava Spužvar iz Krapnja, Sidraga iz Tinja, Ivan Duknović iz Vinišća, Kukljica iz Kukljice te Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Vrilo iz Lovinca.
Svi oni svojom pojavnošću na biogradskoj rivi izazvali su veliku pozornost, a tijekom nastupa na pozornici nagrađeni su dugotrajnim i zasluženim pljeskom. Brojni turisti škljocali su fotoaparatima, kako bi ponijeli za uspomenu barem djelić mediteranske atmosfere s odmora, ali i bogate kulturne baštine ovog područja, čiji su dio imali prilike i upoznati.
Slike folklora zasigurno će ostati u sjećanju brojnim biogradskim gostima koji do sada nisu imali priliku vidjeti šarenilo nošnji i zanimljive običaje pa je u tom smislu ova manifestacija obogaćivanje turističke ponude.