Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Za novo krovište privlačke škole 400 tisuća kuna

27.07.2010. 22:00
Za novo krovište privlačke škole 400 tisuća kuna


Veseli nas što smo konačno krenuli u ovaj zahvat izmjene krovišta postavljenog prije 40 godina. Veći dio pokrova nagrizao je zub vremena, to jest kiše i bure, a naročito zimske posolice. Zbog toga smo u više navrata do sada dolazili u situaciju da nam prokišnjava krov i da nam voda poplavljuje učionice i sportsku dvoranu, kaže ravnatelj Vukić


Nakon opsežnih priprema ovih su dana na zgadi privlačke osnovne škole počeli već davno planirani radovi na obnovi i rekonstrukciji krovišta.
Riječ je o poslovima koji se izvode na oko 880 metara četvornih površine za čiju su realizaciju sredstva zajednički osigurali Općina Privlaka i Ured za društvene djelatnosti Zadarske županije.
Izvođač radova “Vodotoranj”
Nakon što se na natječaj javilo 13 građevinskih tvrtki s područja cijele Hrvatske, školsko stručno povjerenstvo je odlučilo te ravnatelju OŠ Privlaka prof. Šimi Vukiću predložilo da se za izvođača odabere najprihvatljiviji i najjeftiniji ponuđač, a to je vukovarska građevinska tvrtka “Vodotoranj d.o.o.”, što je ravnatelj Vukić i učinio. Radovi se kreću u vrijednosti od oko 400 tisuća kuna, od čega Općina participira sa 100 tisuća kuna, a Županijski ured pokriva veći dio troškova. Ako vremenske prilike izvođaču budu išle na ruku, okončanje svih predviđenih radova, među kojima će se uz ostalo izmijeniti dio trulih nosivih greda te umjesto dosadašnjih azbestnih ploča postaviti glineni crijep, planira se do 25. kolovoza.
– Veseli nas što smo konačno krenuli u ovaj zahvat izmjene krovišta postavljenog prije 40 godina. Veći dio pokrova nagrizao je zub vremena, to jest kiše i bure, a naročito zimske posolice. Zbog toga smo u više navrata do sada dolazili u situaciju da nam prokišnjava krov i da nam voda poplavljuje učionice i sportsku dvoranu. Sada će tome napokon doći kraj, kaže ravnatelj privlačke škole prof. Šime Vukić, dodajući da se vezano za radove na školskoj zgradi zahvali načelniku Općine Privlaka Ivi Suriću i Odjelu društvenih djelatnosti Zadarske županije s pročelnikom Ivanom Šimunićem i njegovom zamjenicom Renatom Vuksan.
Nova škola na Viru
– Budući da u sastavu naše škole djeluje područna škola otoka Vira sa oko 130 učenika, a pritom svjesni stanja u kojem se trenutačno nalazimo, ipak smo zajedno s općinskim čelništvom otoka Vira i načelnikom Kristijanom Kapovićem, pokrenuli inicijativu za izgradnju nove školske zgrade na otoku. Ideja je zaista naišla na plodno tlo s tim što je već Općina Vir od privatnih vlasnika otkupila 6 do 7 tisuća metara četvornih zemljišta u blizini autobusnog kolodvora gdje će niknuti škola i školska sportska dvorana. Izrađen je već i idejni projekt i zatražena je građevinska dozvola. Vrijednost nove škole koja će imati osam do deset učionica i dva kabineta procjenjuje se na oko 20 milijuna kuna. Projekt će nam najvjerojatnije ući u program CEB 7 kojeg financira Međunarodna banka za obnovu i razvoj. Prema informacijama s kojima raspolažemo, za školu bi trebali od navedene novčarske kuće dobiti 12, a za sportsku dvoranu 4 milijuna kuna, kaže ravnatelj Vukić, dodajući da bi ostatak sredstava trebala uz pomoć države namaknuti Općina Vir.
Na kraju nam pojašnjava da u matičnoj školi u Privlaci planiraju do početka zime osuvremeniti sustav centralnog grijanja, izmijeniti svu dotrajalu drvenu stolariju, obaviti radove u sportskoj dvorani i tako osigurati bolje uvjete za oko 400 učenika.