Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sutra u Novigradu Massimo i Matija Dedić trio

27.07.2011. 22:00
Sutra u Novigradu Massimo i Matija Dedić trio


Na novigradskim se Škalinama ovoga vikenda priprema pravi glazbeni spektakl pod nazivom Novigradske ljetne jazz večeri. U petak i subotu će u malom ribarskom mjestu nastupiti velika glazbena imena hrvatske jazz scene od kojih su najpoznatiji Massimo i Matija Dedić trio.
O Novigradskim ljetnim jazz večerima govori pjevač Kristijan Beluhan, jedan od pokretača i glazbeni producent manifestacije, koji je i sam rodom iz Novigrada.
– Ovog vikenda u Novigradu definitivno okupljamo kremu hrvatske jazz scene, s naglaskom na mladim nadama. Prve jazz večeri s početkom u 21 sat svirat će nam Jazziana Croatica, bend Borne Šercara, koji hrvatsku baštinu uspijeva pretočiti u vrhunski jazz. U bendu je na gitari Ante Gelo, trenutačno hrvatski glazbeni aranžer broj jedan. Slijede Matija Dedić trio i Massimo, o čijoj neupitnoj kvaliteti nema potrebe puno govoriti, priča Beluhan.
Prema njegovim riječima, u subotu nastupa moderan i jako zgodan bend Eksperiment, koji ima progresivniji pristup jazzu.
Nakon njih slijedi Valerija Nikolovska i trio Livada u kojem svira njezin suprug Viktor Lipić i Damir Šomen, bivši bubnjar Dine Dvornika i Marka Perkovića Thompsona.
Ideja za ovu manifestaciju se rodila upravo na prošlogodišnjem nastupu Valerije Nikolovske i Viktora Lipića na terasi novigradskog aparthotela Castrum Novum.
– Ljudima se jako svidjela njihova svirka i na inicijativu Turističke zajednice Općine Novigrad počeli smo raditi na proširivanju novigradske glazbene ponude s kvalitetnom jazz glazbom. S obzirom na to da sam rodbinski vezan za Novigrad i svake godine tu ljetujem, obratili su mi se da pomognem u organizaciji. Razgovarao sam s brojnim kolegama glazbenicima i složio glazbeni program s kojim smo Novigrad upisali na kartu kvalitetnih ljetnih zbivanja u Zadarskoj županiji. Nadam se da će takva glazbena zbivanja u Novigradu postati tradicionalna, ističe Beluhan.
Na besplatne, a iznimno vrijedne Novigradske ljetne jazz večeri, Beluhan poziva sve ljubitelje dobre glazbe.
– Mislim da će u ovome uživati i domaći i stranci jer umjetnost nema granica, a glazba je univerzalni jezik u kojem mogu uživati svi, govori Beluhan.
Generalni pokrovitelji manifestacije su: Općina Novigrad, Turistička zajednica Općine Novigrad, Coca Cola, Vodogradnja Rijeka i aparthotel Castrum Novum, a sponzori Grad Zadar, Zadarska županija, Klima kontakt, Slastibar Riva, dr. Ivica Vlatković, Co.ing d.o.o., KUD Fortica Novigrad, Reem electronic d.o.o., Marjur d.o.o., Kupin d.o.o., Zračna luka Zadar, Mikeli trade d.o.o., Donat d.o.o. i Ledo d.o.o..