Zahlađenje otjeralo kampere

Slika korisnika admin
zaton_kamp_1
Josip PEDIŠIĆ
Zatonski gosti čekaju bolja vremena

Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom, koje je proteklu nedjelju zahvatilo zadarsko područje, potjeralo je goste u pojedinim kampovima koji su "digli sidro" i vratili se svojim domovima. Tome je, dakako, kumovala i temperatura zraka koja se smanjila za desetak stupnjeva.

Kako doznajemo u kampu "Borik" dio gostiju je napustio kamp, i to uglavnom inozemni, a prestali dio ostao je ne obazirući se na vremenske prilike. Razlozi njihova odlaska bili su upravo nepovoljni vremenski uvjeti.

- No ostali su gosti koji su optimistični kad je vrijeme u pitanju te su uporni u iščekivanju sunca i zatopljenja. Također, gosti koji su ostali dosta su zadovoljni smještajem i uvjetima kampiranja. Unatoč najavama loših vremenskih prilika sredinom tjedna, imamo dosta turista u dolasku, pojašnjavaju nam iz kampa "Borik".

Zanimljivo je da u strukturi gostiju dominiraju Nijemci, Austrijanci, Slovenci, Nizozemci, Francuzi i Talijani.

Kakva je situacija u kampu "Zaton" pojasnio je Marinko Marinović.

- Iako je u nedjelju padala kiša i puhao vjetar, ni jedan turist iz našeg kampa nije otišao. Dakle, nepovoljne vremenske prilike nisu se odrazile na rezervacije, a niti na stanje u kampu. Dapače, možemo reći da nikad nismo imali više gostiju. U usporedbi s prošlom godinom u isto vrijeme imamo sedam posto više ostvarenih noćenja, kazuje Marinović.

Nepovoljni vremenski uvjeti nisu naštetili poslovanju kampa, jedino što je primjetno, kazuje Marinović, smanjena je potrošnja u ugostiteljskim objektima. Potrošnja bi bila sigurno veća da je vruće. S obzirom na to da se zbog zahlađenja gosti manje kupaju, slobodno vrijeme provode u Zadru.

Sredinom tjedna očekuje se novo pogoršanje vremena. No kamp redovito prati i informira svoje goste o vremenskim prilikama te meteorološku prognozu svakodnevno izvjesi na recepciji.

- Cijeli je kamp pokriven bežičnim internetom tako da i gosti prate vremenske prilike, dodaje Marinović.

U strukturi gostiju trenutačno su vodeći Danci koji su zastupljeni sa 36,53 posto, potom ih prate Danci sa 20 posto, Nijemci sa 18 posto te su na četvrtom mjestu Austrijanci i na petom Francuzi.

 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno