Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prvo pojačanje je jako blizu

Autor: Roman Morović

27.07.2012. 22:00
Prvo pojačanje je jako blizu

Foto: Zvonko KUCELIN



Svakim danom je sve manje igrača na treningu. Mislim da je dobro što smo napravili ovaj kamp, kako bismo vidjeli može li netko preskočiti taj prag i konkurirati za prvih dvanaest Zadra


Tjedan otvorenih vrata u KK Zadru  privodi se kraju. Popis  igrača na svojevrsnom probnom roku je prilično  skraćen, a trener Ante Nazor zadovoljan je kako se  radilo proteklih pet dana.
– Svakim danom je sve  manje igrača na treningu.  Mislim da je dobro što smo  napravili ovaj kamp, kako bi  vidjeli može li netko preskočiti taj prag i konkurirati  za prvih dvanaest Zadra.  Kriteriji treninga nisu bili  toliko visoki, a neki igrači to  nisu mogli pratiti pa možete  pretpostaviti u kakvom se  stanju nalaze. S druge strane, neki su me igrači jako  oduševili borbenošću, koncentracijom i motiviranošću. Sa suženim brojem  igrača u ponedjeljak  počinjemo malo oštriji dio  priprema, gdje će nam se  priključiti i oni koji imaju  ugovor ili će ga potpisati  ovih dana – kaže Nazor, koji  na prvoj službenoj prozivci  očekuje petnaestak igrača.
Krasić i Došen
Osim igrača pod ugovorom te mladih Bašića i  Škare, u kampu su ostali još  Luka Pešut, Ivan Mikulić,  Petar Marić, Ivan Novačić,  Bariša Krasić, Franko Filipović i Fran Urli. Tko će  od njih ostati još neko vrijeme, vidjet ćemo u ponedjeljak, kada će se pripremama priključiti i Nikola Došen, 20-godišnji razigravač, koji je prošle sezone igrao u Dubrovniku, a  bio je član mlađih reprezentativnih selekcija. Kakav  je status najiskusnijeg u  ovom društvu, Bariše Krasića?
– Dao sam mu dva slobodna dana. Izrazio je želju  da se vrati u vrhunsku  košarku i jako je motiviran.  Mislim da mu treba pružiti  još jednu šansu. Doći će u  ponedjeljak pa ćemo vidjeti  hoće li njegovo tijelo izdržati te napore, odnosno  hoće li moći pratiti ritam  priprema. Od ostalih igrača  ćemo nastojati ostaviti one  koji su u Zadru.
Zoran Vrkić po svemu  sudeći neće ostati na Višnjiku.
– Bio je s nama tri dana i  mislim da je pred realizacijom ugovora u Grčkoj.  No, moja filozofija u ovom  trenutku je da se ne bih  zamarao popunom rostera,  nego prvenstveno ključnim  pojačanjima. O tome kakvi  će to tipovi igrača biti, ovisi  mnogo toga. Trebamo se  koncentrirati na nosioce  igre, a onda oko njih sastavljati momčad. Od onih  koji su ovdje nastojat ćemo  izvući maksimum.
Play i centar
Franko Kaštropil, Ante  Krapić i Karlo Vragović  neće biti na prvoj prozivci.  Kakva je njihova  situacija?
– S nekima  sam razgovarao,  s nekima nisam,  ali sve sam ih  pratio prošle sezone. Nalaze se  širem popisu, ali  nešto konkretnije ću moći reći  tek u ponedjeljak.
Koliko je blizu  dolazak pojačanja na poziciji razigravača?
– Vrlo je blizu.  U četvrtak smo  imali konkretan  razgovor s njim.  Ne bih o imenu  dok se to ne realizira, da se  slučajno nešto  ne izjalovi. No, mislim da ga  možemo očekivati vrlo brzo,  jer nam je sada ključno da  dovedemo pravog playmakera –  kaže Nazor i potvrđuje da je riječ o Amerikancu s iskustvom igranja  u Europi.
A pojačanje pod košem?
– Na centarskoj liniji nam  također treba nositelj igre,  koji ima iskustvo i koji će  biti naš faktor stabilnosti.  Na tome intenzivno radimo.  Mislim da je i to prošle  sezone bilo pretanko. Organizator igre i centar moraju biti ekstra igrači. Naravno, pri svemu tome je  važan i financijski aspekt,  koji mora biti regularan.  Ovo je najteži dio posla, ali  vjerujem da ćemo ga realizirati na najbolji mogući  način – zaključuje trener  Zadra.