Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za konjičku utrku u Polači prikupljeno 80 tisuća kuna

Autor: Boris Kupčak

27.07.2012. 22:00
Za konjičku utrku u Polači  prikupljeno 80 tisuća kuna

Foto: Filip BRALA



Uz pomoć sponzora mogli bismo zatvoriti utrku koja će uz sve troškove biti oko 80 tisuća kuna, kazao je Bobanović, ističući da će se utrkivati 40 konja iz zemalja u okružju


Međunarodna  konjička utrka Oluja ’95  održat će se 11. kolovoza, a  prva utrka će početi u 18.15  sati, kazao je Rade Bobanović, predsjednik konjičkog  galopskog kluba “Oluja ’95”,  najavljujući tradicionalnu  utrku koja se već 15 godina  održava na hipodromu Ravni kotari u Polači. Očekuje se  dolazak brojnih zaljubljenika u konjičke sportove koji  će pratiti utrku, a konji stižu  iz Njemačke, Mađarske, Slovenije, BiH i Hrvatske. Iako  hipodrom još uvijek nije pripremljen, na njemu su već  počeli trenirati Poljaci.
Održavanje ovogodišnje  utrke bilo je upitno, probleme s nedostatkom financijskih sredstava ima većina  sponzora, no na kraju je pobijedila tradicija te će financijska konstrukcija vjerojatno biti pokrivena, a posjetitelji će moći vidjeti tri galopske trke – 1.300 metara,  1.800 metara i 2.200 te jednu  kasačku.
– Mi standardno uz sebe  imamo Zadarsku županiju  koja nas podržava. To je mali  iznos, ali je iznos. Imamo  Iliriju koja podržava najkapitalniju utrku, imamo i nekoliko općina i gradova koji  nas podržavaju te nekoliko  poduzeća, koje ovaj put  nećemo isticati. Čini mi se da  bismo iz svega toga mogli  zatvoriti utrku koja će uz sve  troškove biti oko 80 tisuća  kuna, kazao je Bobanović,  ističući da će se utrkivati 40  konja iz zemalja u okružju.
Na sastanku Uprave konjičkog kluba održanom u  četvrtak na hipodromu Bobanović je okupljenima kazao da bi bez ovogodišnje  utrke Ravni kotari ostali prikraćeni.
– Budućnost ove uprave je  na tome da nađemo rješenje,  ne isključujući niti jednu  općinu ili grad, da ova utrka  postane brend u Ravnim kotarima. Ovo je teret svima  nama i za pripremu nam  oduzme bar 20 dana, ali ako  ostanemo bez ovoga, bit  ćemo prikraćeni, rekao je  Bobanović.
Hipodrom još uvijek nije  spreman, ali radovi na pripremi započinju već u ponedjeljak. Četrdesetak volontera zaduženo je za radove na košenju, pripremi  staze, priključenju struje, izgradnji bine i raznim drugim  poslovima potrebnim da bi  utrka bila uspješna.
– Za deset dana imamo  promijenjenu sliku Ravnih  kotara nabolje. Ulazimo u  trku, a napor je ravan tome  da svih 17 alkara pogodi u  sridu po sva tri puta, no uspjet ćemo, zaključio je Bobanović.
Utrke će prema dosadašnjem običaju nositi imena – Kup Polača, Kup Zadarska županija, Kup Oluja,  dok će kasačima biti dodijeljen Kup Ravni kotari, a  ako ih bude više, ta utrka  trebala bi biti nazvana Kup  Velebit.
Boris KUPČAK