Pobjednik Ivan Ledenko na legendarnom Rockyju

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Za dužinu magareće njuške prvi na cilj tradicionalne, 41. po redu Trke magaraca u subotu navečer prošao je magarac Rocky s jahačem Ivanom Ledenkom, junakom Posedarja i okruženja. Šampionu magarcu nije smetala prethodna uvjerljiva pobjeda za najseksi magarca, niti buka gromoglasnog navijanja i bodrenja, niti mnoštvo fotoaparata i kamera, Rocky je prvi prošao kroz cilj i »ugrizao« posedarski pršut.

Unatoč preko dvije tisuće domaćeg svita i turista na posedarskoj rivi, omamljujućem mirisu gradela i roštilja i pučkim igrama pravi su junaci, kao i svih prethodnih 50-ak godina održavanja spektakularnih utrka, bili magarci, tovari kako ih zovu Posedarci.

Posedarska utrka se razlikuje od utrka u drugim mjestima upravo po tome što u njoj sudjeluju magarci čiji su vlasnici ljudi iz okolnih sela koji magarce i danas koriste u svakodnevnim poslovima

U sklopu Posedarskog lita 2013., a u organizaciji Turističke zajednice i Općine Posedarje prethodno je održana Olimpijada starih sportova. Program je vješto vodio zadarski radijski voditelj Božidar Rebić.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno