ZRILIĆ vs. ZRILIĆ Župan predložio poligraf da se vidi tko je primio mito

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Više od četiri sata svjedočila su četiri svjedoka u nastavku  suđenja bivšem dožupanu Stanku Zriliću zbog klevete za koju ga je još  prije tri godine tužio njegov prezimenjak, tadašnji i sadašnji župan Stipe  Zrilić. Na  klupu za svjedoke prvi je sjeo sam Stipe Zrilić kao oštećenik i  sutkinji Ani Brkić ispričao što ga je to tako jako povrijedilo.

- Na Županijskoj skupštini u ožujku 2012. godine pojavio se pamflet u  kojem me je okrivljenik gadno oklevetao i o meni iznio grube neistine i  izmišljotine. Ljudi koji me poznaju nisu u napisano povjerovali, ali oni  koji me ne znaju pitali su se je li to moguće. Nisam imao izbora nego se  braniti na ovaj način, izjavio je zadarski župan pojašnjavajući kako je cijeli svoj život radio pošteno i po zakonu, a da je tako bilo i kod dodjele  koncesije tvrtki Kali tuna u moru kod Lavdare te da nisu istinite tvrdnje  da je dobio milijunsku proviziju.

- Nikada ni od koga nisam tražio ni primio mito, za razliku od nekih  drugih. Predlažem da okrivljenik i ja odemo na poligraf pa da vidimo tko  je što radio, rekao je župan te nastavio kako nije istina ni da je koncesijom kod Lavdare oštećen državni proračun, Županija ni Općina Sali za  ukupno 25 milijuna kuna kako ga je to tada njegov zamjenik optužio.

Nakon Stipe Zrilića na svjedočku klupu sjeo je Olivio Meštrović,  pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Zadarske županije. Iako nije mogao puno reći o samoj koncesiji i zakonskim  pravilima i cijenama,  ustvrdio je kako je sve išlo po proceduri i da je tu  koncesiju na koncu potvrdila Županijska skupština a ne sam župan. No  "škakljivo" je za Meštrovića bilo pitanje o tome je li mu ikada zbog "neposluha" župan prijetio otkazom.

- Ne, nije, odgovorio je Meštrović, a nakon što ga je sam Stanko Zrilić  upitao zašto ga je onda u to vrijeme panično zvao, Meštrović je odgovorio kako se ne sjeća točno razloga, ustvrdivši da je sigurno bilo nešto vezano uz posao jer su obojica bili u povjerenstvu za dodjelu koncesija -  Meštrović kao član, a Zrilić kao predsjednik.

Bivši dožupan Đani Bunja svjedočio je jučer posljednji, nakon Jeronima Urode, a izjavio je da nema saznanja da se koncesija igdje davala na  način kao na Lavdari.

- Svugdje se naplaćivala koncesija na cijelo područje, a ne parcijalno,  samo za kaveze. Isti je slučaj i sa sidrištima. Iako se koristi dio, naplaćuje  se cijeli prostor. Možda ja griješim, ali držim da se moglo posumnjati da  kod ove koncesije nije sve baš po zakonu. Što se odnosa župana i  dožupana tiče, mogu reći da je on bio jako loš i da sam i sam kao drugi  zamjenik imao sličan problem, kazao je Bunja te iznio podatak da župan  Zrilić ni njemu, a ni Stanku nije dao nikakve ovlasti, već samo one protokolarne zadatke. Spomenuo je i brojne sukobe prezimenjaka te zaključio  kako su neke odluke donošene na politički način.

više u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Lakrdija
Vlaska posla. Bukovico u srcu te nosim,tudje janje (u mom loncu) s kojim se ponosim