Građevinci se mogu zaposliti odmah za prosječnu plaću od 5 tisuća kuna

Slika korisnika valentinam
NEMA RADNIKA?!
Manjak radnika nešto je što muči sve građevinske firme ne samo tijekom ljeta već tijekom cijele godine. Tražimo NK, KV radnike ili bilo koga tko je voljan raditi na građevini, ne mora imati nikakvu stručnu spremu, ali nitko se ne javlja, rekao je Dinko Adžić, predsjednik Ceha graditeljstva pri Udruženju obrtnika Zadar
Rad na gradilištu nezaposleni, izgleda, zaobilaze u širokom luku

Ovih dana poslodavci u turizmu i građevinarstvu vape za dodatnom radnom snagom te za mogućnošću uvoza dodatnih radnika, a s  druge strane na Zavodu za zapošljavanje na području Zadarske županije  posao traži oko 6.400 nezaposlenih.

- U Udruzi restoratera Hrvatske upozoravali smo kako će nam kroz sezonu za cijelu Hrvatsku trebati oko 20.000 radnika u ugostiteljstvu i turizmu. HOK je dao prijedlog da se ljudima koji su na Zavodu za zapošljavanje omogući besplatna prekvalifikacija, koju bi platila država, tako da  nemamo potrebu za uvozom radne snage. Ovim potezom jednim bismo  udarcem ubili dvije muhe, međutim, taj prijedlog još nije zaživio, rekao  nam je Stipe Knežević, predsjednik zadarske Obrtničke komore te potpredsjednik Udruge restoratera Hrvatske.

Dobri i loši poslodavci i radnici

Istaknuo je kako svake godine imaju problema s nedovoljnim brojem  radnika te su prisiljeni zapošljavati radnike iz unutrašnjosti ili inozemstva.

- Predlagali smo da se uvedu vaučeri u ugostiteljstvu kojima bi bili pokriveni dnevnica, mirovinsko i zdravstveno osiguranje te ostala davanja,  kao što je slučaj s radnicima u poljoprivredi. Dakle, ukoliko bi ugostitelju  trebala tri radnika, bio bi u mogućnosti platiti tri vaučera te bi mogao zaposliti dodatna tri radnika, pojasnio je Knežević. Istaknuo je kako bi se  ovakvim načinom rada smanjio i rad na crno.

Pitali smo ga je li se u svom radu susreo sa slučajevima da su ugostitelji doveli radnike pa ih nisu platili ili su bili nekorektni prema radnicima.

 - Možda je dvoje, troje ugostitelja koji tako rade, ali što bi se dogodilo  ukoliko ugostitelj ne plati radnika pa usred sezone ostane bez radnika?  Kako će onda raditi? Mislim da je ugostiteljima u interesu da adekvatno  plate radnika koji dobro i kvalitetno obavlja posao. Svatko tko želi ozbiljno raditi učinit će sve da mu kvalitetan radnik bude zadovoljan. S druge  strane ima i radnika koji nisu korektni prema poslodavcu - istaknuo je,  dodajući kako se događalo da bi radnici potpisali ugovor o radu i nakon  par dana bi se namjerno ozlijedili tako da mogu ići na bolovanje, što stavlja poslodavca u nepovoljan položaj jer u zadnji čas mora tražiti radnika. Knežević naglašava kako i među poslodavcima, ali i među radnicima,  ima onih koji nisu korektni.

Na natječaje se nitko ne javlja

I u građevinskom sektoru nedostaje radnika te je upravo ovaj sektor  najpodložniji radu na crno.

 - Manjak radnika nešto je što muči sve građevinske firme ne samo tijekom ljeta već tijekom cijele godine. Mi stalno objavljujemo natječaje za  posao na koje se nitko ne javlja. Tražimo NK, KV radnike ili bilo koga tko  je voljan raditi na građevini, ne mora imati nikakvu stručnu spremu, ali  nitko se ne javlja, rekao nam je Dinko Adžić, predsjednik Ceha graditeljstva pri Udruženju obrtnika Zadar. Dodao je kako u građevini svi mogu  naći posao te da plaće uglavnom nisu niže od 4.000 kuna.

 - Prosječna plaća na građevini je oko 5.000 kuna za 8 do 9 sati dnevnog  rada. Oni koji tek počnu imaju oko 4.000 kuna, a ukoliko odrade neku  subotu, plaća raste i do 5.000 pa i 6.000 kuna. Kvalitetniji radnici znaju  zaraditi i do 1.000 eura mjesečno, pojasnio je Adžić. Istaknuo je kako na  gradilištima radi gotovo trećina radnika iz inozemstva te kako su im kvote za strance ispunjene, a opet im nedostaje radnika.

 - Posla ima, trebamo radnika, a ispada da nitko ne želi raditi. S druge  strane na birou imamo nezaposlene ljude koji traže posao, istaknuo je  nelogičnost cijelog sustava i situacije Adžić.

U zadarskom udruženju obrtnika okupljeno je oko 360 obrtnika koji  su vezani uz poslove iz građevinskog sektora te imaju oko 3.000 zaposlenih radnika. Tu su uključeni soboslikari, vodoinstalateri, keramičari, podopolagači, monteri suhe gradnje i slični poslovi koji se dotiču rada u  građevini.

- Nemamo dovoljno radnika pa ne možemo uzeti više posla, osim toga  radnici nisu kvalificirani i ne znaju građevinski posao pa nam treba neko  vrijeme da ih naučimo. Naime, nema više škola za zidare, zavarivače i  slično, to su postala deficitarna zanimanja i nemamo kvalificiranih radnika, ali ukoliko je netko voljan učiti i raditi kroz godinu dvije može steći  veliko znanje u poslu i postati majstor, kazao je Adžić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno