Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nogometaši NK Zadra promašivali, pa od Šibenika ispali na penale

28.07.2018. 11:42
Nogometaši NK Zadra promašivali, pa od Šibenika ispali na penale


Nogometaši Zadra zaustavljeni su od Šibenika u polufinalu 24. izdanja  memorijalnog turnira Marijan Šuto Mrma u Zmijavcima. Utakmica je  završila bez pogodaka iako su igrači Dragana Blatnjaka imali više prilika i  bili puno opasniji protivnik, a pobjednik je na kraju odlučen nakon ruleta jedanaesteraca u kojima je šibenski vratar skinuo tri udarca igrača Zadra.  
Početak utakmice protekao je u nadmoćnoj igri Zadra. Šibenski vratar  Rogić bio je pod opsadom. U 7. minuti kombinirali su lijepo Torbarina i  Jurić i izbacili u priliku Majića, koji s 10 metara s lijeve strane pogađa  vanjski dio mreže.  Tri minute nakon Rogić brani novi udarac Majića s 18  metara. U 14. minuti Begićev opasan udarac sa 22 metra Rogić odbija u  korner, nakon kojega u gužvi puca Sarić, ali bivši vratar Primorca iz Biograda odbija u novi korner. Šibenik je do svoje prve prave prilike čekao  do 36. minute. Udario je Okechukwa s lijeve strane 16-erca, a lopta se  srećom odbila od bloka u korner. Pred kraj prvog dijela Dragan Blatnjak  je morao napraviti prisilnu zamjenu nakon ozljede Torbarine,a u igru je  ušao Vinko Petković. 
Početkom drugog poluvremena oba trenera su krenula s hokejaškim  zamjenama i igra se razvodnila. Na zadarskoj strani drugih 45 minuta su  dobili Pinčić, Paponja i Handžić umjesto Bendera, Župana i Majića. Sve  je bilo nekako mirno do 73. minute kad je pokušaj Okechukwua obranio  Pinčić. Pred kraj utakmice imali su nogometaši Zadra dvije velike prilike,  ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Odluka o finalistu 24. izdanja memorijalnog turnira Marijan Šuto Mrma morala je pasti nakon izvođenja  jedanaesteraca. Jurjević, Petković i Handžić promašili su sa bijele točke i  tako u nedjelju u 17 sati Zadrane očekuje nastup u utakmici za treće  mjesto protiv poraženog iz drugog polufinala između domaćina Croatije  i Hajduka II.


Polufinale


ŠIBENIK 3 (0)
ZADAR 1 (0)
ZADAR: Bender, Pranić, Jerbić, Sarić, Surać, Begić, Župan, Jurić, Majić, Torbarina, Renić. Trener: Dragan Blatnjak. Još su igrali: Petković,  Pinčić, Paponja, Handžić, Jurjević, Anić, Šalinović, Lepinjica, Asanović,  Tokić.
ŠIBENIK: Rogić, Pecolaj, Pandža, Šare, Prince, Maleš, Kukec, Vukorepa, Bulat, Okechukwu, Roca. Trener: Borimir Perković.