Vladoviću raskinuta suradnja: "Pipan uopće nije razgovarao sa mnom!"

Slika korisnika valentinam
NAKON DVIJE SEZONE
Čudi me da Aleš Pipan izjavljuje kako je razgovarao sa mnom kada uopće nije, a odluku kako mi je kazano je donio predsjednik Nadzornog odbora kluba, Ivan Mijolović
Zvonko KUCELIN
Jakov Vladović

Nakon dvije sezone provedene na Višnjiku Jakov Vladović  nije više član KK Zadar. Procijenila je struka kluba da im više nije potreban. Istina, ima Jakov na leđima već 35 ljeta, a i ozljede ga baš nisu zaobilazile u posljednje vrijeme. Ali gledajući s druge strane,  igrač je to koji  je zadužio klub sa šest osvojenih trofeja, a riješili su ga se kao komada  starog namještaja.  

- Ljudi u klubu su procijenili da ne nastavljamo suradnju i tu odluku   poštujem. U sportu danas jesi, sutra nisi i to shvaćam. Ali nikako nisam  zadovoljan načinom kako se rješavao moj status - kazat će na prvu Vladović pomalo i ogorčen zbog nastale situacije.

- Čudi me da Aleš Pipan izjavljuje kako je razgovarao sa mnom kada  uopće nije. I sportski direktor Brane Longin je naveo da je između nas   bilo više kontakata. Jedino što mi je netko rekao jest Longin i to još prije  mjesec dana, ali se onda moj status stavio na čekanje sve do do dolaska  trenera Pipana. Završilo je tako da nije Pipan razgovarao sa mnom nego  je odluku kako mi je kazano donio predsjednik Nadzornog odbora kluba, Ivan Mijolović.

Uz pomalo nekorektan razlaz sa legendom kluba, nije nimalo koristila činjenica da je 35-godišnji razigravač izgubio dragocjenih mjesec  dana za lakši pronalazak novog kluba.   

- Mislim da sam zaslužio bar toliko da mi se kaže da više ne računaju  na mene. Nisam ljut, možda malo zatečen, ali isto mislim da bi se trebalo  imati malo takta u ovakvim situacijama.

Vladović sada traži novu košarkašku sredinu i osjeća da može još  doprinositi na profesionalnom planu.

- Osjećam se odlično. Spreman sam na najteže napore i planiram igrati još najmanje dvije godine ako me posluži zdravlje. Godine su samo  broj. Moj agent već radi na traženju novog kluba i ubrzo bih trebao znati  više na tu temu.

Svjestan je da će teško više odjenuti dres najdražeg kluba s kojim je  osvojio Goodyear ligu, prvenstvo Hrvatske i četiri Kupa "Krešimir  Ćosić". Nedostajat će mu naravno najviše zadarska publika koja mu je  uvijek bila naklonjena.

- Još jednom bi se zahvalio našem Tornadu i svim navijačima KK Zadar na predivne dvije protekle sezone. Bilo je pobjeda i poraza, nismo  nažalost došli do nekog trofeja, ali uistinu su bili velika podrška. Također  se zahvaljujem svim trenerima u klubu u ove protekle dvije godine kao i  medicinskom osoblju koje je odradilo vrhunski posao - za kraj je kazao  Vladović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno