Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nazorovcima uručene maturalne svjedodžbe

28.07.2020. 12:55


Maturantima zadarske Gimnazije Vladimira Nazora jučer su uručene maturalne svjedodžbe za kraj njihova srednjoškolskog obrazovanja. Zbog epidemioloških okolnosti dodjela maturalnih svjedodžbi protekla je skromnije nego inače i bez uobičajenog prigodnog programa, ali ne manje svečano.
Svečanost je ove godine održana ispred crkve sv. Donata, a ne unutar nje, a umjesto u izvedbi školskog zbora državna himna puštena je s mobitela.
Čestitku maturantima i uspjeh u daljnjem školovanju i životu uputio je ravnatelj Rade Šimičević koji se najprije zahvalio učenicima i njihovim roditeljima što su za srednjoškolsko obrazovanje odabrali njihovu gimnaziju.
– Hvala i nastavnicima koji su radom u protekle četiri godine obogatili i vas, ali i sebe te vam prenijeli mnoga znanja i vještine, kao i mudrosti koje će vam zasigurno u životu koristiti, istaknuo je ravnatelj Šimičević, dodajući da je pred maturantima razdoblje u kojem se odlučuju za daljnje obrazovanje i posao koji će u budućnosti raditi.
– Važno je da ste tijekom školovanja stekli i samopouzdanje koje će vas voditi na putu koji odaberete i na kojem vas ne smije ništa pokolebati, dodao je Šimičević, te poručio maturantima da će im vrata Gimnazije Vladimira Nazora biti uvijek širom otvorena za sve što im eventualno u budućnosti zatreba.
Svečanost je nastavljena u sv. Donatu gdje su maturanti pojedinačno po razredima preuzeli diplome, nakon čega je uslijedilo tradicionalno zajedničko fotografiranje.


NA OTVORENOM
Svečanost je ove godine održana ispred crkve sv. Donata, a ne unutar nje, a umjesto u izvedbi školskog zbora državna himna puštena je s mobitela.