Na Ošljaku će se postaviti muring i zaštita za brodice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Župan Longin prihvatio inicijativu vijećnice Sabolić
Povezani su s dvije trajektne linije u 8 i 15 sati, a za povratak na svoj pet minuta udaljeni otok, trebaju čekati 4 sata. Zato svoje najosnovnije potrebe za ‘spizu’ ili ljekarnu obavljaju svojim ‘kaićima, kazala je Sabolić
IČIĆ
Na dosta visoki zid se nije lako ‘uzverati’, a i brodice su im ‘izlupane’ jer nema sigurnog veza

Na sjednici Županijske skupštine župan Božidar Longin prihvatio je inicijativu vijećnice Reformista Vesne Sabolić koja je predložila postavljanje muringa i zaštite za brodice Ošljačanima. Naime, vijećnica je na Aktualnom satu predstavila inicijativu u ime mještana otoka Ošljaka.
- Mještani otoka Ošljaka prometno su izolirani od sjedišta svoje općine Preko, rekla je vijećnica Sabolić u obrazloženju svoje inicijative te nastavila kako im nije praktično odlaziti u mjesto, a čak i zbog kratkog odlaska u Preko na povratak na Ošljak trebaju čekati i nekoliko sati.
- Povezani su s dvije trajektne linije u 8 i 15 sati, a za povratak na svoj pet minuta udaljeni otok, trebaju čekati 4 sata. Zato svoje najosnovnije potrebe za ‘spizu’ ili ljekarnu obavljaju svojim ‘kaićima’. Problem je što nigdje nije predviđeno mjesto za privremeni vez malih brodica, pa se uglavnom vežu s južne strane lučkog parapeta u luci Preko. Na dosta visoki zid se nije lako ‘uzverati’, a i brodice su im izlupane jer nema sigurnog veza. A problema imaju, kako je navela vijećnica Sabolić, i u komunalnom dijelu luke na Ošljaku. Zbog preniske obale i sve češćih ekstremnih plima brodice na bočnim vezovima često se nađu na obali ili potopljene. Stoga je vijećnica rekla kako bi bilo nužno postaviti zaštitne AB utvrdice na nekoliko vezova u komunalnom dijelu luke Ošljak, što mještani ne mogu odnosno ne smiju sami napraviti bez odobrenja Županijske lučke uprave.
Župan Longin prihvatio je inicijativu vijećnice Sabolić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno