Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Najljepša ljetna avantura #RokOtok i Ribafish uplivali u cilj

28.07.2021. 06:41


Posljednjim skokom u more s otočića Galovca i plivanjem do mjesta Preko na Ugljanu, Domagoj Jakopović Ribafish završio je jučeru 18 sati drugu plivačko – edukativnu etapu projekta pod nazivom #RokOtok. Ispunio je svoj cilj spajanja novih 17 nastanjenih otoka na području središnjeg dijela Dalmacije, a u 24 dana posjetio je Krapanj, Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje, Murter, Vrgadu, Pašman, Ugljan, Ošljak, Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Ravu, Dugi Otok i Kornat.
Ovogodišnja plivačka etapa, u sklopu projekta #RokOtok započela je 3. srpnja 2021. godine plivanjem od Brodarice do otoka Krapnja, dok se Ribafishu na prvoj dionici pridružilo 60 plivačica i plivača. Sveukupno se preplivalo preko 50 kilometara i na svakom od posjećenih otoka, osim Kornata, održane su interaktivne radionice, potrage za blagom, akcije čišćenja i sakupljanja smeća te edukativne igre u prirodi za djecu, mlade i njihove roditelje.
Zajedno s Ribafishom, neke dionice puta preplivali su i poznati plivači poput Dubravka Šimenca (ambasador hrvatske turističke zajednice), Dine Levačić (daljinska plivačica te jedina žena iz Hrvatske koja je preplivala kanal La Manche) te Antonie Buličić (daljinska plivačica te prva žena koja je osvojila plivački maraton Preko – Zadar), dok mu se na posljednjoj dionici pridružio i pisac – Bruno Šimleša. 


#RokOtok u brojkama
– Više od 2000 djece i roditelja na predavanjima i interaktivnim radionicama
– Više od 1500 podijeljenih poklona
– Više od 30 sati druženja s djecom na radionicama,  predavanjima i organiziranim traženjima ‘blaga’
– 15 akcija čišćenja plaža
– 16 postavljenih geocacheova na 16 otoka
– Više od 100 kilograma sakupljenog otpada s plaža
– Posjećeno ukupno 17 nastanjenih otoka