Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Talvi putovanja u posljednjoj minuti »slomila« Maslinu, Staffordi rutinski protiv Sukošana

28.07.2021. 06:46


Nakon jednodnevne odgode zbog nedjeljne kiše prekjučer je završeno treće kolo Zadarske ljetne lige. Prošlosezonski finalist KK Talvi putovanja Jadera je u dramatičnoj završnici sa 73:72 pobijedio Maslinu, dok je okršaj Sfinga Stafforda i Sukošana pripao aktualnim prvacima koji su uvjerljivo slavili rezultatom 81:60.


Drama do kraja
U izravnom dvoboju za drugo mjesto u skupini B Talvi putovanja Jadera su nakon velike borbe svladala Maslinu i »kroz ušicu igle« izborila prolazak u drugi krug. Nakon nedjeljnog prekida na poluvremenu, pri rezultatu 39:35, nastavak je donio izjednačenu utakmicu u kojoj je pitanje pobjednika riješeno tek u posljednjim sekundama dvoboja. Maslina je bolje otvorila treću četvrtinu i serijom 0:7 prešla u vodstvo, no lanjski finalisti su tricama Blaslova, Žilića i Atelja vrlo brzo vratili rezultatsku inicijativu. Imali su igrači Marka Atelja u dva navrata i ugodnih osam poena prednosti (53:45 i 55:47), ali Dokozini momci su ekspresno odgovorili pa se u završnih deset minuta ušlo s minimalnom prednošću Talvi putovanja. Rezultatska klackalica nastavila se njihati i dobrim dijelom četvrte četvrtine prije nego su braća Atelj povezala sedam poena i svojim suigračima konačno dali malo prostora za disanje. Marco Matasic je uzvratio dalekometnim ubačajem, da bi nova trica Ivana Atelja odvela Talvi putovanja na plus šest (73:67) dvije minute i šest sekundi prije kraja. Trener Masline je reagirao minutom odmora nakon koje je Anthony Bauer smanjio zaostatak, a s druge je strane zadrhtala ruka prvo Anti Atelju, a onda i Žiliću pa su igrači Ivice Dokoze dobili novu šansu. Admir Škaljo je promašio prvi šut za tri poena, ali je nakon skoka Marcelića dobio priliku za »popravni« koju nije propustio. I eto velike drame. Semafor je devet sekundi prije kraja pokazivao 73:72 za Talvi putovanja koja su umalo sve prokockala jer je i treći igrač u nizu, ovaj put Šime Blaslov, promašio oba slobodna bacanja, no srećom po Ateljeve momke loptu je uhvatio Žilić i tu je priči bio kraj. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Luka Žilić s 30 koševa, dok su dvoznamenkasti broj poena ubacili još i Marko Atelj i Šime Blaslov koji su dodali 11, odnosno deset koševa. Maslinu je predvodio inozemni trojac Anthony Bauer, Marco Parisatti i Benjamin Faatz koji su svaki ubacili po 11 poena.


TALVI P. J. 73 – MASLINA 72




(16:17, 23:18, 16:19, 18:18)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 120. Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević i Frane Copić/Frane Banović.
TALVI PUTOVANJA J.: A. Atelj 2, Jusup 7, S. Atelj, Žilić 30, Blaslov 3, M. Atelj 11, Kamber 2, Škibola, I. Atelj 8, Blaslov 10. Trener: Marko Atelj.
MASLINA: Franov 8, Marcelić 6, Kabić 3, Barić 9, Škaljo 8, Bauer 11, Parisatti 12, Matasic 5, Faatz 11, Nimac, Kratki, Jančijev. Trener: Ivica Dokoza.


Rutinski posao
U posljednjem susretu grupne faze snage su odmjerili aktualni prvaci Sfinga Staffordi i Sukošan. Dok su Sukošanci već ranije osigurali četvrtfinale, Staffordima je trebala pobjeda kako bi izborili plasman u drugi krug, a do nje su na koncu i došli uvjerljivom predstavom i s konačnih plus 21 (81:60). Nakon dosta neefikasnog otvaranja susreta u kojem smo u prvih pet minuta vidjeli tek osam poena Sfinga je ubacila u brzinu više i učas zagospodarila terenom. Doduše, na prvu dvoznamenkastu razliku trebalo je čekati do otvaranja druge dionice kada je Jakov Škrtić iz drugog napada pogodio za 23:13, no bio je to tek početak naleta Stafforda koji su serijom 11:0 otišli na 32:13 i nagovijestili da ćemo u nastavku gledati prilično jednostranu utakmicu. Na veliki odmor se otišlo sa 17 poena prednosti za aktualne prvake koji su, manjim »kašljucanjima« u trećoj četvrtini unatoč, do kraja mirno sačuvali prednost. U prilično izjednačenoj momčadi Sfinge najviše je ubacio Šime Klapan koji je dvoboj završio s 15 koševa i devet skokova, dok su poen manje imali Filip Škrinjarić, Filip Mileta i Toni Kolanović. Kapetan Ivo Pavić predvodio je Sukošance s 15 koševa i 11 uhvaćenih lopti, no pomoć je imao tek u mladom Toniju Deviću Obradoviću koji je završio s 14 poena i sedam skokova.


SFINGA S. 81 – SUKOŠAN 60


(18:9, 21:13, 18:24, 24:14)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 320. Suci: Mateo Matov, Frane Banović i Filip Rumora.
SFINGA STAFFORDI: Ljubičić 4, Perić 5, Škrinjarić 14, Kaica 4, Peša, Čirjak 3, Martinović, Klarić, Klapan 15, Tušek 4, Mileta 14, Škrtić 4, Kolanović 14. Trener: Luka Klarić.
SUKOŠAN: Modrić, Bičić 6, Vezilj, Pavić 15, Brković 8, Bašić 1, Vanjak 10, Šeremet, Bajlo, Grdović, Dević Obradović 14, Ročak 2, Zdrilić 1, Peljušić 3. Trener: Stipe Bičić.