Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Obrisi igre u rujnu

Autor: Matej Lordanić

27.08.2008. 22:00
Obrisi igre u rujnu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Tjedan i pol priprema je iza košarkaša Zadra. Na prozivci, održanoj još 18. kolovoza, pojavilo se 12 igrača, a očekivano su izostali Johnson, Dixon, Beck, Gečevski i Ivanov. Dvanaestorica igrača koji se ovoga trenutka nalaze na pripremama vježbaju pod nadzorom Aleksandra Petrovića i njegovih suradnika po već ustaljenom ritmu. Ujutro su na rasporedu vježbe u teretani i na kondiciji, a poslijepodne se radi na košarkaškom dijelu.
Prema viđenom na nekim treninzima, radi se doista pakleno. Pet priključenih igrača iz omladinskog pogona (Batur, Pešut, Olivari, Popović i Šestić) se svim silama trude, a starijima i iskusnijima je jasno da su dobre pripreme temelj dobre sezone i zato daju svoj maksimum. Od igrača, koji su i prošle sezone bili u sastavu, može se izdvojiti vidljivi napredak Pavla Marčinkovića koji se u nekim vježbama istaknuo čak i na poziciji razigravača te se doima da je popravio šut.
Toni Prostran i Rok Stipčević idu punom snagom jedan na drugoga i ne štede se niti malo, a Damir Rančić se ističe u šutu, što je uostalom uvijek i bilo njegovo glavno oružje. Aco Petrović i njegovi pomoćnici Jure Šango i Denis Pleslić drže visok intenzitet treninga i za sada uvježbavaju neke postavke u obrani i napadu koje bi trebale obilježavati ovu momčad. Pripremne utakmice počet će u rujnu i tek ćemo tada dobiti prve obrise igre. Do tada će se na treninzima napraviti temelji za sljedeću sezonu, koja je, kao što već znamo, ključna za ugovor s Euroligom.