Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Najteže je zadržati nagradu

Autor: Petra Mičić

27.08.2009. 22:00
Najteže je zadržati nagradu

Foto: Zvonko KUCELIN



Naš kamp već tri godine osvaja ADAC-ovu nagradu Superplatz i mogu reći da je dotičnu nagradu teže zadržati nego dobiti. Naime, traži se veći trud i napor kako bismo zadržali kvalitetu, a svaka reklamacija nam može naštetiti, kazao je voditelj kampa Zaton Marinko Marinović


Zatonski kamp Holiday Village&Resort Zaton već dugi niz godina prima brojne nagrade pa je i ove godine nagrađen ADAC-ovom Superplatz, Crvenom pločom i Žutom po treći put, čime je postao najnagrađivaniji kamp u posljednjih pedesetak godina.
Sredinom ovog mjeseca ADAC je na svojim internet stranicama postavio listu s deset najatraktivnijih kampova za djecu i obitelji u Europi. Birali su se kampovi s animacijskim programima za djecu, mini klubovima, doživljajima i avanturama za mlade, izletima te školama na odmoru za djecu.
Od deset najatraktivnijih kampova, najboljim su proglašena dva kampa iz Njemačke, Austrije, Italije, Francuske te po jedan kamp iz Španjolske i Hrvatske. Svi navedeni kampovi su prema ADAC-u Superplatzevi, to znači da spadaju u sam vrh kvalitete. ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) je njemački, a istovremeno i najveći europski autoklub, osnovan još davne 1903. godine i danas je sa svojih više od 16,5 milijuna članova najveći europski automobilski klub.
Vodič koji ADAC izdaje svake godine njemačkim kampistima predstavlja priručnik koji svojim članovima nudi vjerodostojne i stručne turističke informacije. U njemu se nalaze detaljne informacije o 5.400 kampova u 34 zemlje koje je prikupilo 30 visokokvalificiranih nadzornika. Putovali su oko 200.000 kilometara i skupili do 300 pojedinačnih informacija za svako mjesto i nije im izmaknula niti jedna novost, promjena ili posebnost. Zbog toga je vodič za kampiste ADAC Camping-Caravaning-Führer najopširniji priručnik svoje vrste, a 69 posto kampista članovi su ADAC-a.
Tako je kamp Zaton Nin u vlasništvu Turisthotela Zadar ušao u elitni vrh specijalnog europskog brenda za kampiranje obitelji i djece, a Hrvatska na listu visoke kvalitete specijalnih kamping marki. U Europi ima 35.000 kampova, a ADAC ih ima u svom vodiču navedenih i ocijenjenih svega sedam tisuća.
Kamp u Zatonu je uvršten u “Leading Campings of Europe”, europsku korporaciju vrhunskih kampova sa sjedištem u Düsseldorfu, među 33 takva kampa. Zaton je i ponosni prvi član “TOP Camping” grupacije prve hrvatske marke za kamping kvalitetu.
 – Naš kamp već tri godine osvaja ADAC-ovu nagradu Superplatz i mogu reći da je dotičnu nagradu teže zadržati nego dobiti. Naime, traži se veći trud i napor kako bismo zadržali kvalitetu, a svaka reklamacija nam može naštetiti, tako da pazimo na sve detalje i pojačali smo naše usluge za kampere. Veoma smo ponosni što smo ušli među top deset kampova za djecu i obitelji u Europi i svakako ćemo se truditi nastaviti s kvalitetnim radom i, najbitnije, trudit ćemo se da naši gosti budu zadovoljni, kazao je voditelj kampa Zaton Marinko Marinović.