Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pobjeda paške škole vaterpola

Autor:

27.08.2009. 22:00
Pobjeda paške škole vaterpola

Foto: Alenka FESTINI



Ove godine u školi vaterpola bilo je 78 djece, od toga 34 u školi plivanja, a 44 djece u školi vaterpola. To su djeca razne starosne dobi, od četverogodišnjaka koji uče plivanje do onih starijih koji su polaznici škole vaterpola


U Pagu je odigrana revijalna utakmica između malih polaznika škole vaterpola i njihovih očeva. Sve se odvijalo pod budnim okom Zorana Tkaleca, višeg sportskog trenera, Marina Berlengia, licenciranog trenera Hrvatskog vaterpolskog saveza te mnogobrojne publike.
Utakmica je završila rezultatom 10:7, a pobjedu su odnijeli mali polaznici škole vaterpola. Svakako treba pohvaliti i njihove roditelje koji su podržali djecu u sportskim aktivnostima te pokazali kako i oni vole zaigrati vaterpolo. Sve je završilo lijepim druženjem na paškoj plaži Mađarica.
– Ovo je lijep sportski događaj, a još ljepše je druženje i zabava. Smatram da djecu svakako treba usmjeriti prema sportu kako bi na zdrav način provela slobodno vrijeme te se družila s drugom djecom, rekla je mama jednog malog vaterpolista. S njom su se složili i ostali roditelji, a ponajviše očevi koji su s ponosom gledali na pobjedu svojih malih vaterpolista.
 Naime, škola vaterpola u Pagu, pod palicom trenera Tkalca i Berlengia odvija se već petu ljetnu sezonu zaredom.
– Ove godine u školi vaterpola bilo je 78 djece, od toga 34 u školi plivanja, a 44 djece u školi vaterpola. To su djeca razne starosne dobi, od četverogodišnjaka koji uče plivanje do onih starijih koji su polaznici škole vaterpola. Imamo i mnogo djece koja usavršavaju vaterpolo već dosta sezona zaredom. Polaznici ove sportske škole koja je trajala 11 tjedana su iz raznih krajeva Hrvatske, Paga, Zagreba, Zadra, a imamo i jednog malog dječaka iz Poljske. Izuzetno smo zadovoljni velikim brojem djece koja su rado provela ljeto na sportski način te naučila puno toga, a posebno nam je drago što su roditelji podržali svoju djecu u treninzima, rekao je Berlengi.
On je naveo da škola vaterpola već sada kreće s planovima rada za iduću godinu.
– Namjera nam je za iduću sezonu okupiti juniorsku i seniorsku ekipu koje bi igrale u ligi. Imamo mnogo nadarene djece koja vole vaterpolo i rado bi nastavila sa svojim sportskim aktivnostima. Naravno, sve to ovisi o financijama pa se nadamo financijskoj podršci Grada Paga i sponzora, istaknuo je Berlengi.
Ante Omerzu, 14-godišnjak iz Zagreba, u ovoj utakmici dao je pet golova te bio kapetan polaznika škole vaterpola. On je oduševljen paškom školom i presretan što je član paške ekipe koja će i iduće sezone žestoko plivati po pobjedu.