Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Šime i Igor nadomak svjetskog zlata

Autor: Z L

27.08.2009. 22:00
Šime i Igor nadomak svjetskog zlata


Šime Fantela i Igor Marenić su nadomak osvajanja svjetskog zlata! Do ovoga ljeta hrvatsko jedrenje nije imalo seniorsku svjetsku medalju u olimpijskim klasama. Prvu je osvojio Ivan Kljaković Gašpić, koji je bio brončani na SP klase Finn prošloga mjeseca. Šime i Igor imaju realnu šansu osvojiti sutra zlato.
U današnja dva plova po laganom vjetru Fantela i Marenić napravili su ogroman posao, ušli su četvrti i prvi u cilj i ostavili konkurenciju na debelih 16 bodova iza sebe! U sutrašnjem plovu za odličja za deset najboljih Šimi i Igoru dovoljno je da uđu osmi u cilj i zlato je njihovo. Naša posada zvuči vrlo smireno, dobro znaju da su danas prilično vjerojatno uzeli svjetsku medalju. Dobra je situacija i to da tri posade iza Šime i Igora međusobno dijeli samo po jedan bod, što znači da bi oni mogli biti više koncentrirani jedni na druge nego na našu posadu.
Uoči plova za odličja koji starta sutra u 14 sati stanje je slijedeće:


Fantela/Marenić (CRO) 54 boda
Ryunosuke/Yugo (JPN) 70 bodova
Coster/Coster (NED) 70 bodova
Patience/Bithell (GBR) 72 boda
Leboucher/Garos (FRA) 80 bodova


Enia Ninčević i Romana Župan su s 24. i 13. mjestom danas zadržale svoju 17. poziciju. One također sutra jedre jedan plov., tzv. last race za sve one koji nisu ušli među deset najboljih i plov za odličja. Prve su Nizozemke Westerhof/Berkhout.