Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarskom pomorcu i dalje ni traga

Autor: Suzana Bandić

27.08.2009. 22:00
Zadarskom pomorcu i dalje ni traga


Ni treći dan potrage za zadarskim pomorcem, koji je u noći sa 25. na 26. kolovoza nestao s broda “Dugi otok” iz flote Tankerske plovidbe, dok je plovio ciparskim nacionalnim vodama iz turske luke Cejhan prema sicilijanskoj luci Augusta, nema nikakvih rezultata.
– Nakon što je sinoć zbog mraka obustavljena, jutros je ponovno nastavljena potraga turske obalne straže za našim pomorcem. Nažalost, iz Službe za traganje i spašavanje u Rijeci koja je u kontaktu s turskim vlastima, danas su nas izvijestili da nema nikakvih rezultata, ali da se potraga nastavlja – rekao nam je Goran Milin, direktor kadrovske službe u Tankerskoj plovidbi. Napomenuo je da su od samog početka potrage u kontaktu s obitelji nestalog pomorca i svim nadležnim službama te da su zadovoljni angažmanom turske obalne straže koja je u prva dva dana potrage za nestalim pomorcem intenzivno pretraživala more na pučini, a treći dan priobalni dio. No, ako se ni četvrti dan ne pronađe nestali pomorac, prema propisima, potraga se obustavlja.
– Tijekom jutra obavit će se očevid na našem brodu koji je sinoć stigao na vez u luku Augusta – rekao je Milin, napominjući da će talijanska policija pregledati čitavi brod, a posebice Stipanovljevu kabinu koja je zaključana još od 26. kolovoza kada je prijavljen njegov nestanak.