Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Deset zadarskih nada za završnicu

27.08.2010. 22:00
Deset zadarskih nada za završnicu


Ovog vikenda atletičari AŠK-a i Olympionika, točnije pet njihovih kadeta će nastupiti na kvalifikacijama za Kup Hrvatske koje se održava u Splitu. Kvalifikacije se organiziraju na regionalnom principu, pa će tako Split biti domaćin kadetima atletičarima iz Dalmacije dok će se održati još četiri takva mitinga u Rijeci, Puli, Osijeku i Zagrebu. Cilj je ući među ukupno 12 najboljih u svakoj disciplini, koji će onda imati pravo nastupa u završnici kadetskog Kupa Hrvatske koje se održava 18. rujna u Čakovcu. Iz AŠK-a put Splita će: Paola Borović i Dalmira Kurtin (skok u dalj), Lucija Zubčić i Kristina Jurin (skok u vis) te Ivan Dukić (100 metara s preponama).
– Poslali smo u Split samo petoro naših atletičara i to one koji su ili u reprezentaciji ili nadomak nje. Očekujemo da ćemo ostvariti dobar plasman te imati nekoliko naših atletičara na završnici u Čakovcu – kazao je Ivan Šola, AŠK-ov trener.
Iz Olympionika su, također, najavili petoricu atletičara koji će pokušati ostvariti plasman u Čakovcu. Troje od njih nastupit će u sprinterskim disciplinama, pa će tako u utrci na 100 metara nastupiti Josipa Šimunac, Ivona Babić i Luka Fuzul, dok će u skoku u dalj boje Olympionika braniti Ivona Babić i Antonia Vitori. U utrci na 300 metara s preponama svoj put do završnice će tražiti Filip Babić.
– Očekujemo dobar nastup naših kadeta, a želja nam je da se ostvari plan o četvorici finalista – kazao je Edi Stipić, trener u Olympioniku.