Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nekadašnji Zeleni trg opet zelen

27.08.2010. 22:00
Nekadašnji Zeleni trg opet zelen


Na dijelu Poljane na kojoj će biti park arheoloških fragmenata postavljaju se tapeti trave. Završeni su radovi na šetnici do zgrade Rašice, gdje su dovršene i terase za kafiće. Upravo se montira i fontana koja će spajati gornji i donji plato
Radovi na Poljani pape Ivana Pavla II. trebali bi biti gotovi do kraja kolovoza, a Poljana već sada dobija vizuru kako će izgledati kada se svi radovi završe i kada strojevi odu. Gornji dio Poljane je već u uporabi, pa se posljednjih nekoliko dana koristi za video projekcije Film Forum Festivala.
– Uređenje Poljane je u završnoj fazi i svi se radovi privode kraju, a očekujemo da bi do kraja mjeseca sve bilo gotovo. Možda negdje ostane pokoji sitni posao uređenja i čišćenja, ali mislim da ćemo sve napraviti do kraja ovog mjeseca, rekao je Josip Babeli, nadzorni inženjer na uređenju Poljane pape Ivana Pavla II. Poljana je ovih dana zazelenila od nove i svježe trave, a park arheoloških fragmenata dobio je svoju vizuru. Ovim je nekadašnji Zeleni trg opet postao zelen. Naime, ovih se dana na dijelu Poljane, na kojoj će biti park arheoloških fragmenata, postavljaju tapeti trave. Babeli je rekao kako do sada nisu htjeli stavljati travu zbog velikih vrućina, ali ovih dana su počeli s tim dijelom radova.
Osim na tom dijelu Poljane, završeni su radovi na šetnici do zgrade Rašice, gdje su dovršene i terase za kafiće. Upravo se montira i fontana koja će spajati gornji plato, na kojem je kruna bunara, s donjih platoom. Babeli je kazao kako će se urediti i nogostup uz Ulicu zadarskog mira, a posljednji će se popločati dio na kojem se sada nalazi ulaz u gradilište.