Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prijateljstvo i nogomet

27.08.2010. 22:00


Ovo je već druga godina za redom da se grupa talijanskih turista po nekoliko dana zadržava na vezu u zapuntelskom portu i nastoji se što više zbližiti s mještanima. Počelo se s nogometom, a prema onom što smo čuli u Zapuntelu, neće se stati samo na tome
Ovakvi će sportski susreti postati tradicionalni, rekli su svi Zapuntelci koji su se našli na prijateljskoj malonogometnoj utakmici koju su organizirali mještani i njihovi talijanski prijatelji.
Naime, ovo je već druga godina za redom da se grupa talijanskih turista po nekoliko dana zadržava na vezu u Zapuntelskom portu i nastoji se što više zbližiti s mještanima. Počelo se s nogometom, a prema onome što smo čuli u Zapuntelu, neće se stati samo na tome. Novi programi suradnje i zbližavanja uskoro će biti usuglašeni i tako će, najvjerojatnije, ova dva mjesta, talijanski gradić Pieuz di Doligo i Zapuntel razviti i širu suradnju.
U regularnom vremenu utakmica je završila neodlučnim rezultatom 5:5. U produžecima nije bilo golova pa se prišlo izvođenju deveteraca. Zapuntelci su bili precizniji i dali 3 gola, dok su gosti dali dva. Spomenimo i da se na malonogometnom igralištu u Zapuntelu okupio veći broj mještana koji su vrlo pozorno pratili igru.
Nakon završene utakmice svi prisutni mještani bili su gosti ekipe Talijana koji su priredili bogatu zakusku. Druženje je potrajalo do ponoćnih sati. Raspoloženi gosti, kao i domaćini, obećali su jedni drugima da će se i dogodine ponovno susresti. A mi dodajmo na kraju da su ovakvi susreti vrlo dobar primjer kako razvijati međususjedske odnose. Turizam napose.