Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pun mjesec za darivanje krvi

27.08.2010. 22:00
Pun mjesec za darivanje krvi


Zahvalnice su primila 32 darivatelja za 10, 20, 25 i 30 darivanja krvi, što je za svaku pohvalu. Svi znamo, da kada darujemo krv, možemo nekome spasiti život, ističe Mišlov
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi Aktiva DDK Kali održana je ovih dana u prostorijama udruge “Kualjska žena”.
Akciji se odazvalo 45 dobrovoljnih darivatelja krvi, od kojih je njih 37 darovalo krv, dok osam osoba zbog zdravstvenih problema krv ipak nije moglo dati. Dobrotvornom darivanju krvi su pristupila i tri nova člana.
– Veoma smo zadovoljni akcijom koja je i ovoga puta protekla u najboljem redu. Aktiv DDK Kali broji više od 220 darivatelja krvi, a posebno smo zadovoljni kada nam se pridruže i novi članovi. Radi se o mladim ljudima, kaljskim ribarima, a i neki stalni turisti se rado odazivaju dobrotvornim akcijama, kazao je Dario Mišlov, predsjednik Aktiva DDK Kali. Nakon akcije upriličen je domjenak sa zahvalnim obrokom za sve darivatelje i medicinsko osoblje, a dobrovoljnim darivateljima su podijeljene i 32 zahvalnice.
Pokrovitelj ovog druženja i zahvalnog obroka je “Kali Tuna”.
Nakon darivanja održan je sastanak na kojem se raspravljalo o rješavanju raznih problema te o organiziranju susreta na području istočne Slavonije i Baranje koji će se održati u listopadu ove godine.
– Trideset i dva darivatelja su primila zahvalnice za 10, 20, 25 i 30 darovanja krvi što je za svaku pohvalu. Svi znamo da kada darujemo krv možemo nekome spasiti život, istaknuo je Mišlov.
Kako doznajemo, akcija se održala krajem ljeta zbog kaljskih ribara koji su kod kuće jedino kada je pun mjesec.
Krv su dali: Mate Kolega, Dario Mišlov, Mirko Perin, Silvana Školjarev, Josip Kurtin, Katja Vidov, Mladen Vidov, David Kolega, Zorana Vidov, Denis Kurtin – Senure, Ivan Car, Rudi Juras, Dijana Rakvin, Zvjezdana Lukin, Božidar Končurat, Toni Blaslov, Gordana Vidov, Živko Mišlov, Slavica Mišlov, Ivona Mišlov, Damir Mišlov, Joso Ivoš, Duško Vidov, Marin Dundov, Ivica Kurtin, Predrag Kurtin, Krsto Ivoš, Pero Kolega i Ivan Mišlov Galo.