Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sutra stiže “Azamara Quest”

27.08.2010. 22:00
Sutra stiže “Azamara Quest”


Njegovih, gotovo 700 putnika, na brodu ima sve što im je potrebno, od niza luksuznih prodavaonica, do kina, kazališta, plesnih dvorana, casina, nekoliko bazena, wellnessa, kao i mnoštvo sportskih sadržaja, ali i 24-satnu poslugu
U zadarsku luku treći put ovog ljeta doplovio je “Aegean Odyssey”, grčki kruzer, jedan od onih koje na našu obalu dovodi dubrovačka turistička agencija Elite. Riječ je o luksuznom kruzeru, koji plovi pod malteškom zastavom, a kruži između mediteranskih turističkih odredišta, najviše grčkih, talijanskih i hrvatskih luka, a pristaje i u Koper i Kotor. U Zadar svaki put dolazi iz Pule na putu za Split. Bio je, dakle, u Zadru u lipnju i srpnju jedanput, evo i sada u kolovozu, a doći će prema planu, jednom i u listopadu. Ovaj kruzer ne spada u najveće, jer je dug “samo” 140 metara, ali spada u one s pet zvjezdica, vrhunski opremljen, a prima 450 putnika.
“Aegean Odyssey” je doplovio u četvrtak navečer, a isplovio je za Split jučer u podne.
Sutra u Zadar stiže jedan od većih ovogodišnjih plovećih hotela, “Azamara Quest”, koji će doći iz Venecije i otploviti za Dubrovnik. I ovaj plovi pod malteškom zastavom, tzv. zastavom pogodnosti, kao i mnogi veliki kruzeri, premda je u vlasništvu američke agencije iz Miamija. “Azamara” Quest” u utrobi svoje impresivne dužine od gotovo 200 metara ima i impresivne sadržaje. Njegovih gotovo 700 putnika na brodu ima sve što im je potrebno, od niza luksuznih prodavaonica, do kina, kazališta, plesnih dvorana, casina, nekoliko bazena, wellnessa, kao i mnoštva sportskih sadržaja, ali i 24-satnu poslugu.
Ovaj kruzer stiže u Zadar sutra ujutro u 8 sati, a doći će i 8. studenog.