Mještani Privlake prosvjedovali protiv azila, načelnik tvrdi da azil ne dolazi

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Namjera veterinara Josipa Mustaća da u Sabunikama izgradi sklonište za životinje dočekana je u srijedu prosvjedom pred zgradom Općine Privlaka. Tridesetak nezadovoljnih članova Udruge vlasnika nekretnina u naselju Sabunike tvrde kako preseljenje azila s Žmirića pored njihovih kuća, apartmana i vikendica, ne dolazi u obzir.

- To preseljenje bi dovelo do katastrofe. Riječ je o lokaciji 300 do 400 metara udaljenoj podjednako od naselja i mora. Iako se naselje prilično raselilo, iza ovakvog stava stoji svih 700 vlasnika jer psi i turizam ne idu skupa. Pogledajte samo što se dogodilo s okolicom Žmirića gdje napušteni psi vršljaju oko trgovačkog centra Plodine i po cijelom kvartu. Ako se ta situacija ponovi i kod nas, tko će nam doći u naselje? Mislim da smo u pravu, jer boravišna pristojba koja se iz našeg naselja slijeva u općinu, čini oko 50 posto općinskog proračuna. I što mi radimo? Umjesto promocije turizma, radi se promocija azila za pse, rekla je tajnica udruge Mira Maravić.

Predstavnike nezadovoljnih Sabuničana primio je općinski načelnik Neven Begonja. Nezadovoljnicima je poručio da je na djelu očita dezinformacija.

- Dotični gospodin je htio napraviti sklonište za životinje, ali ja sam, nakon svega ovog, skeptičan da će to ostvariti. 

više u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Evala
evo klasičan primjer našeg mentaliteta. Svi stvaramo smeće i većina drži barem jednu domaću životinju (tu spada i kokoš, plići ili tuka) ali kad se treba napraviti novo smetlište ili azil za životinje onda su svi protiv toga i svima to smeta!!!
Slika korisnika sova
U potpunosti se slažem sa Evala..Napokon netko zeli zbrinute pse..ima se volje..zelje...pustite čovjeka da radi...