Gotovina: Njegujmo zajedništvo za dobrobit naše domovine

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća rekordnih 23 izaslanstva kod križa u dvorištu crkve sv. Nikole, molitvom odrješenja župnika don Damira Juričina, recitiranjem pukovnika Ivice Matešića Jeremije, otvaranjem ordinacije opće/obiteljske medicine dr. Zlatko Kožar u Murvici, proglašenjem generala Ante Gotovine počasnim građaninom, posthumno generala Janka Bobetka nagradom za životno djelo, tri godišnje zahvalnice i čak 25 godišnjih nagrada te svečanom sjednicom Općinskog vijeća pred oko 400 gostiju i uzvanika jučer je započelo obilježavanje Dana općine Poličnik i nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja.

-   Od ukupno 250 novozaposlenih u poslovnim zonama Murvica Jug i Grabi Poličnik u posljednjih godinu dana posao je našlo čak 75 općinskih žitelja, obznanio je načelnik Davor Lončar nakon uvodnog slova predsjednika Vijeća Petra Bogovića.

Pritom naglašava podatak iz analize financijskih rezultata općina i poduzetnika 2013. - 2014. Koji Općinu Poličnik svrstava među 10 gradova i općina u Republici Hrvatskoj i na prvo mjesto u Zadarskoj županiji.

Nazočnima se biranim, poticajnim riječima obratio župan Stipe Zrilić. Posebni gost je bio i general Ante Gotovina, koji je proglašen počasnim građaninom.

- Počast braniteljima moramo iskazivati u svakoj prigodi. Pobjeda u Domovinskom ratu ostavila je čvrsti temelj na kojem smo izgradili demokratsku državu. Uz ponos na pobjedu, ostaje nam zajedništvo i rad za dobrobit naše obitelji i domovine. Bez obzira na spol, boju kože i rasu, svi zajedno trebamo gledati naprijed i uživati u tome i stvarati bolje, još bolje za naše buduće naraštaje, da naša domovina bude puna blagostanja i sreće. To je ispred nas. Hvala Bogu, kazao je general Ante Gotovina.

Dodijeljeno je rekordnih 30 općinskih zahvalnica, nagrada i priznanja. Posthumno nagrada za životno djelo dodijeljena je generalu Janku Bobetku, generalu Hrvatske vojske, koju je preuzeo njegov unuk Ante Bobetko.

 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno