Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Neno zažario, večeras nastavlja Jole

27.08.2016. 22:00
Neno zažario, večeras nastavlja Jole


Bogata virska ljetna glazbena karavana nastavljena je u subotu nastupom poznatog splitskog Riječanina – skladatelja, kantautora i pjevača Nene Belana i njegovog benda Fiumensi u sastavu Leo Rumora (bubnjevi), Olja Dežić (bas gitara) i Vedran Križan (klavijature).
Belan i njegova “družina” pripremili su za oko dvije tisuće posjetitelja pravi koncertni spektakl otvoren poznatim hitovima nešto starijeg predznaka da bi se u nastavku u užarenoj atmosferi redali dalmatinski evergreeni iz osamdesetih i devedesetih godina, pa do najsvježijih hitova kojima Belan i Fiumensi posljednjih godina drže vrhove glazbenih ljestvica. Publika je uglas pjevala: “Dotakni me usnama”, “Ponoćna zvona”, “Oceane ljubavi”, “Rijeku snova”, “Ulicama grada” i mnoge druge da bi na koncu uz gromoglasni pljesak i ovacije okupljenih nastup završio u bisu hitovima “Sanjaj” i “Vino noći”. Po okončanju koncerta raspjevani Belan zahvalio je organizatorima i publici na dočeku koji su pripremili njemu i njegovom bendu.
Već večeras, s početkom u 22 sata, na Trgu sv. Jurja nastavlja se Virsko glazbeno ljeto 2016. nastupom popularnog Jole u okviru obilježavanja Dana općine Vir i blagdana Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja. Iduću subotu u Viru gostuje Jasmin Stavros, dok će ovogodišnje do sada najbogatije i najraznovrsnije Virsko glazbeno-kulturno ljeto u subotu, 10. rujna, zaključiti prva dama hrvatske glazbene estrade Severina.